Tänase päeva lõpuks paigutatakse rohelise punkti märki kandvad pakendikonteinerid Tallinnas ja Tartus Säästumarketite, Rimi Hüpermarketite ja Prisma Peremarketite lähedusse. Konteinerite väljapanek toimub koostöös Ragn-Sells AS-iga.

?Teistes kohtades nagu Elvas, Jõgevas, Põlvas, Tartus, Viljandis, Võrus, Mustvees, Haapsalus, Pärnus, Jõhvis, Kohtla-Järvel, Maardus, Narvas ja Rakveres loodame konteinerid välja panna käesoleva nädala jooksul,? rääkis ETO tegevdirektor Ahto Hunt. ?Lisaks eelpool nimetatud poekettidele paigutatakse konteinerid veel ETK kaupluste territooriumile üle Eesti. Läbirääkimised on pooleli ka Statoiliga.?

Esialgne konteinerite väljapaneku graafik ja täpsed aadressid on avaldatud ETO koduleheküljel http://www.eto.ee.

Tarbijate informeerimiseks on poeketid varustatud ETO teabelehtedega, mis selgitavad kuhu eelsorteeritud pakendijäätmed tuua. Pakendite kogumispunkte hakatakse edaspidi nimetama rohelise punkti kohtadeks.

Iga koht on varustatud peamiselt kahe konteineriga: ühte neist kogutakse klaasi, metalli, plasti ja joogikartonge, teise paberpakendeid. Konteinerid on varustatud vastavate kleebistega.

ETO on esimene tootjavastutuse põhimõttel moodustatud mittetulunduslik organisatsioon, mille eesmärgiks on korraldada efektiivset ja keskkonnasõbralikku pakendijäätmete kogumist. ETO moodustati 12 liikme baasil Eesti suuremate pakendiettevõtete poolt, hetkel küündib liitunud klientide arv 50-ni.