Telekanalite esindajad talletasid digitelevisioonile ülemineku alguspunkti kivisse, vajutades oma käejäljed ja kirjutades nimed suurtele savitahvlitele. Pärast kivistumist pannakse savitahvlid teletorni välja, teatas Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juht Jüri Pihel.

Piheli sõnul on sümboolne, et üleminek digitelevisioonile kui uuele moodsale tehnoloogiale talletati ajalukku savitahvli kui ühe vanima andmekandjaga.

„Ilma savitahvlitele kantud kiilkirjata ei teaks me midagi sumerite kultuurist,“ tõi Pihel paralleeli. „Nii nagu sumerid andsid maailmale teadaolevalt ratta, nii annab digitelevisioon Eestile kaks korda rohkem tasuta leviga kodumaised telekanaleid, oluliselt parema pildi- ja heli kvaliteedi, telekava ühe nupulevajutusele otse teleriekraanil ja mitmed muid uusi uued lisavõimalusi.“

Alates juulikuust saavad televaatajad maapealse leviga digitaaltelevisiooni võrgus tasuta kätte kuus kanalit – ETV, Kanal 2, TV3, Kanal 11, TV6 ja Kalev Sport. Peagi lisandub ka uus kanal – täies mahus Pekingi olümpiamänge edastav ETV Olümpiaprogramm, mida saab näha ainult digi-tv vahendusel. Lisaks on kodumaistest kanalitest digitaaltelevisiooni abil vaadatavad reklaamivaba telekanal Neljas ning MTV Eesti.

Hariliku katuse- või toaantenniga televaatajal tuleb digitaaltelevisiooni nägemiseks osta või rentida digiboks, telerit vahetada ei ole vaja. Eesti telekanalite digitaalseks vastuvõtuks sobivad seadmed varustatakse Digilevi märkidega, et neid saaks elektroonikapoodide kaubavalikust kergesti leida.

Peale eestikeelsete programmide toob digi-tv levivõrk tavalise katuseantenni kaudu vaatajateni ka välismaiseid kanaleid, mida seni ainult kaabel- või satelliittelevisiooni vahendusel vaadata sai. Tasuta kanalite vastuvõtuks ei ole vaja liituda ühegi teenusepakkujaga, seda tuleb teha vaid juhul, kui soovitakse lisaks vaadata ka rahvusvahelisi ja kodumaiseid tasulisi kanaleid. Kaabeltelevisiooni ja satelliit-televisiooni vaatajaid Eesti üleminek digitaaltelevisioonile ei puuduta.

Selle aasta suve lõpuks laieneb digitaaltelevisiooni levi kõikjale üle Eesti. Eesti üleminek digitelevisioonile lõpeb kahe aasta pärast 1. juulil 2010, kui õhu kaudu leviv analoogtelevisioon välja lülitatakse.