Eesti toit pole soomlase tervisele hea?

 (58)
Matti Honkala
Matti HonkalaLehtikuva/Scanpix

Kesko peadirektor Matti Honkala ei karda Balti riikidest pärit toiduainete pealetungi pärast Eesti, Läti ja Leedu liitumist Euroopa Liiduga, siinsed tooted polevat soomlase jaoks piisavalt tervislikud.

Ka ei usu Honkala, et kevadel kaduvad alkoholi sisseveo piirangud mõjutaks märkimisväärselt tarbijate harjumusi, vahendab Postimees Online Iltalehti uudist.

“Juba ainult maitseerinevused välistavad selle,” sõnas ta. “Toidukultuurid on meil üllatavalt erinevad.”

Alkoholi sisseveo puhul saab Honkala arvates määravaks hinnaküsimus.

Balti riikides toodetud toiduained sisaldavad soola, suhkrut ja rasva rohkem, kui soomlased on harjunud. “Me, soomlased, toitume tervislikult ja oleme saledamad, kui ise seda arvame.”

Honkala sõnul võivad mõned Soomes toodetud lahjemad tooted Baltikumis pärast elatustaseme ja tervislikku toitumise tähtsuse tõusu populaarseks muutuda.