Neli aastat Peterburis aknaid-uksi tootnud AS Glaskek investeerib järgmisel aastal ligi 2 miljonit krooni, et renditud lisapinnal suurendada tütarettevõtte Glaskek-St.Petersburg tootmismahtu kaks korda.

Pakenditootja AS Cista kolib järgmise aasta alguses oma tootmise Peterburist 30 kilomeetri kaugusel asuvas Gatšina linnas seniselt rendipinnalt vastostetud oma tootmispinnale.

Selle aasta alguses Peterburis klaasi ümbertöötlemisega tegelema hakanud Andrese Klaasi & Dekoori ASi tütarettevõttesse A-Steklo toob emafirma pidevalt lisaseadmeid juurde.

Glaskeki peadirektori Indrek Pajuri kinnitusel ei suurenda nad tootmisvõimsust Peterburis mitte seetõttu, et said suvel tellimuse valmistada 27 miljoni krooni eest suurele kaubandus- ja meelelahutuskeskusele Pik klaasfassaade. “Näeme Peterburi turu kasvu ja peame sellega sünkroonselt kaasas käima,” põhjendas ta vajadust teha investeeringuid Peterburis.

Cista tegevdirektori Vahur Kääriku kinnitusel on nad kaks aastat tagasi Venemaale tootmise püstipanekuks tehtud investeeringud juba tagasi teeninud. “Rajasime Gatšinasse tootmise, et olla Venemaa turule lähemal,” rääkis Käärik. “Nüüd on meil ka teatud edumaa, sest nii või teisiti läheb turuolukorra muutudes kunagi lahti Euroopa firmade tormijooks Venemaale.”