Nordica turundus- ja kommunikatsioonijuht Toomas Uibo ütleb, et suurenenud nõudluse tõttu on Nordica jalgpalli MMi toimumise ajaks lisanud Peterburi liinile keskmiselt ühe lisalennu päevas. Lend Neevalinna kestab 45-50 minutit. Uibo ütleb, et ajavõit võrreldes maanteetransordiga on väga suur.

Paljud inimesed sellest ei hooli. Lux Express Grupi turunduse- ja müügispetsialist Berit Osula kinnitab, et nõudlus bussipiletite järele on kasvanud. Balti riikides on Peterburi suunduvate reisijate arv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga suurenenud 29% võrra.

„Jalgpallifännide teenindamiseks lisas Lux Express alates juunist Tallinn-Peterburi liinile ühe hooajalise lisaväljumise ja tänaseks on meil kokku 9 igapäevast väljumist. Seoses MM-i toimumisega lisasime alates mai keskpaigast uue väljumise ka Peterburi-Helsingi liinile, kus on nüüd 4 igapäevast väljumist," tõi ta välja.

Kes liiguvad jalkapeole Eestist?

Lux Express teab ka, milliste riikide fännid nende bussidega turniirile sõidavad. Baltimaadest liikusid Venemaa suunas Brasiilia, Inglismaa, Saksamaa, Argentiina, Kolumbia aga ka Kanada inimesed. Viimase riigi koondis küll turniiril ei osale.

Tallinnast on Peterburi sõitmas palju brasiillasi, kanadalasi ja inglasi, samuti korea kodanikke. Riiast sõidavad Saksamaa ja Poola fännid. Helsingist on aga oodata palju vutifänne Kolumbiast, Argentiinast ja Austraaliast, samuti muidugi ka Soome jalgpallifänne. Lisaks sõidavad Lux Expressi bussidega MMile ka Iirimaa, Ukraina ja Malaisia kodanikud.

Venemaale on võimalik saada ka raudteerööbastel kulgedes. Go Raili kõneisik Marko Paloveer ütleb, et lisareise nad MM-i ajal ei tee, aga mõnedel päevadel paigutatakse rongidele täiendavaid vaguneid. Go Rail ei ole täheldanud reisimise plahvatuslikku kasvu. „Tõsi on see, et pisut MM ikka tõmbab, seetõttu ka lisavagunid. Ja kindlasti jõuavad mitmed Venemaale sõitnud jalgpallifännid ühel hetkel ka Eestisse, seega ma usun, et kasu on sellisest suurest ja lähedal toimuvast spordisündmusest Eestile kindlasti," ütles ta.