Esmaspäevast asendab Eesti Tubaka kauaaegset peadirektorit Boris Oksa sel ametikohal 38-aastane Raigo Roosve.

Tippjuhi vahetus sai Eesti Tubakas teoks seoses selle muutumisega tootmisettevõttest müügifirmaks.

Uus peadirektor Raigo Roosve on saanud müügi- ja turundusalast koolitust Iirimaal Trade Management instituudis ning osalenud müügiorganisatsiooni juhtimise kursustel Helsingis ja Tallinnas. Põhihariduselt agronoomina on ta lõpetanud ka juhtimise kõrgema kooli.

Roosve ütles Eesti Päevalehele, et sattus uuele ametikohale personaliotsingufirma Fontes kaudu, kus läbis mitmeastmelise konkursi. Juba eelmisel nädalal viibis mees oma tulevases töökohas, tutvumaks Eesti Tubaka organisatsiooni ja inimestega.

Uus peadirektor kiitis Eesti Tubaka personali kvalifikatsioonitaset. Kõik on saanud korraliku väljaõppe Rootsis Eesti Tubaka tuumikinvestori Swedish Match juures. Ligi 80 protsenti koondatutest on tänaseks ettevõtte abiga endale uue töökoha leidnud. Eesti Tubaka kui müügifirma koosseisus hakkab tööle 58 inimest.

Roosve hinnangul on Eesti Tubakal üks Eesti paremini arenenud müügivõrke, mis lubab loota edule. Kavas on suurendada senist turuosa praeguselt 45 protsendilt 49 protsendini tuleval aastal. Tootmise Malmösse ülekolimise järel on Rumba, Leegi, Royal Extra, Priima ja Astra sigarettide kvaliteet Roosve väitel tunduvalt paranenud. "Tõrvasisaldus neis on vähenenud, mistõttu need on ka tervisele vähem ohtlikud," kinnitas ta.

Varem töötas Roosve AS Chipsis tegevdirektorina, organiseerides kartulikrõpsude, friikartulite ja kalatoodete müüki kogu Baltikumis. Lühikest aega on ta töötanud ka RAS Eesti Loto arendusdirektorina ja Keila Kaubanduskeskuse tegevdirektorina.

AS Eesti Tubaka juhatuse liige Boris Oks jätkab tööd Swedish Match AB Ida-Euroopa divisjoni nõunikuna ja tegeleb muu hulgas ka kasutuks osutunud tootmishoonetele rakenduse leidmisega.

SIRJE NIITRA