Vladimir rääkis, et ostis koos abikaasaga firmalt GoAdventure 2000 euro eest kahenädalase reisi Egiptusesse (kõik hinna sees).

„Meid, sugulasi, on kuus inimest. Kokku lendas koos meiega selle firma kaudu 19 Eesti elanikku. Me ostsime tuusikud neljatärnihotelli Le Pacha. Meile vastu tulnud firma esindaja ütles, et meid viiakse teise hotelli, mis pole millegi poolest halvem kui see, mis oli kokku lepitud,“ rääkis Vladimir.

„Viidi mingisse loomalauta sisustamata tubadega, sooja vett ei ole, mustus. Hotelli ala on kitsas, peaaegu täielik isolatsioon,“ jätkas Vladimir. „Helistasime reisifirma esindajale Aive Volkovile. Ta tuli kohale ja ainult laiutas käsi. Inimesed, kes panid hotelli kinni juba juunis, augustis, septembris, hakkasid talle pretensioone esitama. Tema ütles: paraku ei saa ma midagi teha. Õhtul läksime me meile lubatud hotelli Le Pacha, kus meile öeldi, et neil on vabu kohti. Kolm inimest, kaks Tallinnast ja üks Narva-Jõesuust, läksid vautšeril näidatud hotelli Le Pacha. Sealjuures on naisel Narva-Jõesuust olukord üldse vastuvõetamatu: ta leppis telefoni teel kokku oma õega, kes elab Uuralites ja keda ta pole näinud kümme aastat. Ta pani samuti kinni toa samas hotellis. Õde saabus Le Pachasse, aga meie oma sinna ei lasta ja nad ei saa koos olla.“

Küsimusele, millega firma esindaja tingimuste muutmist seletab, vastas Vladimir: „Mitte millegagi. Mingeid seletusi ta ei anna. Lühidalt, pettus. Teine paar Tallinnast, Sergei ja Ljudmila, läks Le Pachasse ja kuulutas retseptsioonilaua juures välja pealesunnitud näljastreigi. Elupaika neil praegu ei ole, sealt tulid nad ära, aga siia neid ei majutata, ning süüa nad ei saa, sest neil ei ole käepaelu. Neid lasti vautšeri järgi hotelli sisse, aga tuba ei anta, öeldakse, et ilma reisifirma esindajata majutada ei saa.“

„Nad muutsid kolm korda väljalennuaega hetkest, kui inimesed said vautšerid. Viimane kord muudeti kaks päeva enne väljalendu Tallinnast kaks tundi varasemaks. Ja 27 inimest ei tulnud lennukile, sest neile ei antud teada,“ kurtis Vladimir.

Ida-Virumaal tuntud jurist Vladimir ütles, et reisifirma esindajale Hurghadas on esitatud petetud klientide kaebused.

Reisikorraldaja: me ei ole oma kliente petnud

Turist.ee avaldatud artiklis toodud klient Vladimir ostis reisibüroost Travel SOL OÜ meie, so reisikorraldaja OÜ GoAdventure pakettreisi Egiptusse Hurgadasse peatumisega hotellis Le Pacha 4*.

Kahjuks selgus saabumise õhtul kohapeal, et antud hotell vaatamata sellele, et nad olid kinnitanud meie broneeringu, ei võimaldanud kliendile majutust ja me olime kohustatud neile leidma asenduseks uue hotelli. Meie kohalik esindaja leidis samal õhtul klientidele asendushotelli Sea Gull Beach Resort. Klientidele algselt asenduseks pakutud hotell Sea Gull Beach Resort oli samuti 4* nagu ka klientide poolt ostetud Le Pacha.

Asendushotell asus samas piirkonnas, kus Le Pacha (asuvast mõlemas otse mererannal teineteisest umb 500 m kaugusel).

Ülaltoodust nähtub, et me ei ole oma kliente petnud vaid tegelesime nende probleemidega koheselt kui sellest teada saime. Vastavalt Võlaõigusseadusele (VÕS § 877 lg 1) vastutame meie reisikorraldajana klientide ees lepingu täitmise eest, sõltumata sellest, et lepingulise kohustuse pidi täitma hotell.

Kuna me reisikorraldajana ei saanud meist sõltumata asjaoludel reisikirjeldusest kinni pidada, sest hotell ei andnud klientidele broneeritud majutust, siis vastavalt seadusele pakkusime klientidele
asendushotelli, mis vastas samuti 4* tingimustele.

Kinnitame, et meil on reisikorraldajana väga kahju, et klientide puhkus kannatas meist mittesõltuvatel asjaoludel. Tegime omalt poolt antud keerulises olukorras kõik võimaliku, et kliendid saaksid võimalikult samaväärse asendushotelli.

Reisilt jäi maha, mitte 27 vaid 7 inimest, kellest ühel > ei vastanud pass Egiptuse viisa saamise tingimustele. Kahjuks jäid 6 inimest reisist maha tõesti info puuduliku edastamise tõttu. Leidime neile asenduslennu ja nad sõitsid Egiptusse järgmisel päeval.

Kõigile klientidele, kes kannatasid kahju korvatakse nende põhjendatud kulud ja kompenseeritakse saamata jäänud osa reisist.