Saadud raha eest jätkatakse ettevõtte esiktoote Brainbase Assist arendamist, mis on brändidele ja litsentsiomanikele mõeldud platform intellektuaalse omandi litsentsimisprotsessi automatiseerimiseks. Samuti plaanitakse ehitada valmis Brainbase Marketplace lahendus, mis võimaldab veebi vahendusel esitleda nii tuntud kui uusi kaubamärke ning luua kontakte ja sõlmida lepinguid ülemaailmsete kuulsuste ning mõjuisikutega, teatas ettevõte.

A-seeria investeerimisvooru juhtisid Bessemer Venture Partners ja Nosara Capital, osalesid Tera Ventures, Alpha Edison, Struck Capital, Bonfire Ventures, FJ Labs, Sterling Road, Spencer Lazar, Yelpi endine asepresident Michael Stoppelman, Rent The Runway kaasasutaja Jenny Fleiss ja InVisioni president David Fraga.

„Tänu tugevale investorite ringile, kes toetavad meie visiooni intellektuaalomandi tööstuse avatumaks, tõhusamaks ja juurdepääsetavamaks muutmiseks, oleme valmis järgmiseks kasvuetapiks. Käesoleval aastal plaanime ettevõtte suuruse peaaegu kahekordistada, palgates juurde inimesi müügi-, tootearenduse ja -juhtimise ning insenertegevuste valdkonda nii Eestis kui USAs," ütles Brainbase kaasasutaja ja tegevjuhi Nate Cavanaugh.

Investeerimisringi juhtinud Bassemer Venture Partners on varasemalt investeerinud sellistesse ikoonilistesse tehnoloogiaettevõtetesse nagu DocuSign, LinkedIn, Shopify, Twitch ja Yelp; Nosara Capital investeerib ülemaailmsetesse veebiturgudesse.

"Brainbase on muljetavaldavalt kiiresti ehitanud üles oma valdkonna juhtivad tarkvaralahendused, mis aitavad brändidel intellektuaalomandit tõhusamalt juhtida ja sellega raha teenida," sõnas Nosara Capitali asutajapartner Ian Loizeaux. "Assisti platvormi kasutavad juba täna globaalsed kaubamärgid. See annab Brainbase'ile olulise eelise Marketplace lahenduse loomisel, kuna veebiturg aitab luua selgust ning ühendada litsentsiandjate ja -saajate killustatud maastikku."

Eesti riskikapitalifirma Tera Ventures portfelli kuulub Brainbase'i 2019. aastast, kui ettevõte juhtis idufirma esimest investeerimisvooru. Varasemalt on Tera Ventures investeerinud sellistesse Eesti edukaimatesse idufirmadesse nagu Realeyes, GrabCAD, Cleveron, Monese, Jobbatical, Scoro, Snackable AI jt.

Tera Ventures asutaja ja partneri Stanislav Ivanovi sõnul on Brainbase loonud intellektuaalomandi litsentsimisega kaasnevate protsesside haldamiseks kaasaegse lahenduse, mis kogub aina enam populaarsust ka tuntud brändide seas: „Intellektuaalomandi litsentseerimisega seonduva keerulise ja lohiseva paberimajanduse asendamine digitaalselt kiirete ja mugavate protsessidega, mille loomisel on rakendatud kaasaegse kasutajakogemuse printsiipe, on taganud Brainbase'le loodetud edu."

Brainbase klientide hulka kuuluvad sellised maailmatuntud brändid nagu kathy ireland® Worldwide, MDR Brand Management, BuzzFeed, Bonnier, Hello Kitty® looja Sanrio, SYBO Games ja paljud teised. Kathy Ireland on ka Brainbase'i ülemaailmne brändisaadik.

Brainbase on 2016. aastal Nate Cavanaugh, Karl Johan Vallneri ja Nikolai Tolkatšjovi poolt asutatud tehnoloogiaettevõte, mis aitab rahvusvaheliselt tuntud brändidel hallata enda intellektuaalset omandit ja teenida sellega raha. Ettevõtte kontorid asuvad Los Angeleses ja Tallinnas.