Inbanki asutaja ja juhatuse esimehe Jan Andresoo sõnul vajavad eestimaalased uut panka esmalt selleks, mis on panganduse algne mõte – et kasvatada oma raha.

“Me ei katsu mõjutada inimesi kasutama kõiki meie erinevaid tooteid ja teenuseid. Me ei arva, et me teeme kõiki asju kõige paremini. Aga neid pangatooteid, mida me oleme otsustanud pakkuda, soovime me teha kõige paremal viisil. Me usume, kui me teeme kliendile hea pakkumise, siis ta valib meid, “ lisas Andresoo.

Inbanki asutaja ja nõukogu esimehe Priit Põldoja sõnul ei ole Eesti pangandus valmis ja vajab uut peatükki, mille peaosaline Inbank plaanib olla. “Aeg on valmis uutmoodi pangaks, aeg on liikuda panga mugavustsoonist kliendi mugavustsooni. Meie tugevus on inimeste vajaduste tundmine, parimate finantstoodete disainimine ning pidev infotehnoloogia arendamine. Meie eesmärk on olla nähtamatu abiline, kes toob finantsteenused oma klientidele lähemale ja teeb neile parimaid pakkumisi, “ selgitas Põldoja.

Inbanki asutajatel Põldojal ja Andresool on kahekümneaastane panganduskogemus. Inbanki meeskond on saanud oma mitmekülgsed teadmised ja kogemused Hansapangast ja sellega on ka liitunud IT-professionaalid, kel on üle kümneaastane arendustöö kogemus tippfirmades nagu Skype ja Playtech. Inbank on välja kasvanud 2011. aastal loodud uudsest finantstehnoloogia startup-ettevõttest Cofi, mis tõi turule innovaatilise järelmaksu lahenduse.

Aastatel 2011-2015 tõusis Cofi järelmaks turuliidriks. Koostöös ETKga ehitati üles uus ja suurim finantsteenuse võrk ja võideti kümnete tuhandete klientide usaldus. Tänaseks on Cofi järelmaksul üle 250 partnerkaupmehe ja -ettevõtte ning selle sidusettevõtete teenuseid kasutab Eestis üle 100 000 kliendi.

Finantsinspektsioon andis Inbankile tegevusloa 10. aprillil. Ettevõte esitas taotluse krediidiasutuse tegevusloa saamiseks eelmise aasta 11. aprillil. Finantsinspektsiooni poolt välja antud krediidiasutuse tegevusluba annab õiguse avalikkuselt kaasata hoiuseid ja muid tagasimaksmisele kuuluvaid rahalisi vahendeid. Inbanki hoiused on riiklikult tagatud kuni 100 000 euro ulatuses.