„MeetFranki andmete põhjal on näha trendi, et paljud värbajad panevad oma töökuulutused pausile. Sellegipoolest on ka ettevõtteid, kus on kõrgendatud vajadus uue talendi järele. Meie eesmärk on aidata tööotsijatel need kuulutused üles leida ning sinna kandideerida," ütleb MeetFranki tegevjuht ning kaasasutaja Kaarel Holm.

Holm lisab, et nende eesmärk on tööotsijatele ning tööpakkujatele toeks olla. Seetõttu pakuvad nad tasuta palkamisperioodi kõigile uutele MeetFrankiga liitunud firmadele kuni kriisiaja lõpuni.

Uus kaugtöö kategooria MeetFrank rakenduses aitab tööotsijatel välja filtreerida kodukontorit võimaldavad tööpakkumised. Ettevõtted saavad kaugtöö võimalusest märku anda töökuulutust üles laadides ühe lisakastikesse linnukese tehes.

Viimase nädala jooksul on uute töökuulutuste arv järsult langenud. Keskmine nädalas lisatavate töökuulutuste arv on MeetFranki platvormil 38% võrra langenud (märts vs veebruar 2020). Aktiivsete töökuulutuste arv on MeetFranki äpis kukkunud 13% võrra. Enamik ettevõtteid on eelistanud kaugtöö võimalusel värbamisega jätkata.

Kohalikel värbamislehekülgedel on märgata sarnast trendi et aktiivsetes töökuulutustes on langus märtsi ja veebruari võrreldes 20-30%.

Tööotsijad näitavad üles suurt huvi kaugtööd võimaldavate tööpakkumiste vastu. 16. märtsil 2020 olid 45% MeetFranki platvormil tehtud tööle kandideerimistest just kaugtööga positisioonidele. Veebruariga võrreldes kasvas kaugtööle kandideerimiste osakaal ligikaudu viis korda. Leidub ka ettevõtteid, kes eelnevast aktiivsemalt tööjõudu otsivad. Näiteks vajavad toidukauplused ajutisi töötajaid, et tulla toime suurenenud nõudlusega kojutoomisega tellimustele. Kriisi mõju tööturule on tõenäoliselt tuntav ka kriisijärgsetel kuudel, seniks on tööotsijatel mitmeid võimalusi kaug- ning ajutistele töödele kandideerida.