„Me katame praegu Eestist eksportides ligi 3% Ukraina turust ning suurte logistikakulude tõttu suudame konkureerida vaid kallima hinnaklassi värvide müügiga,” rääkis Eskaro Group AB-sse kuuluva Eskaro AS-i juht Eduard Shtivelman. „Kohapeal tootes aga saame müüa ka odavama hinnaklassi värve, mis võimaldab meil õige pea haarata 15% turust.”

Ukrainas toodetud värve Eestisse importima ei hakata, sest Ukraina värviturg erineb Eestist oluliselt. Kui Eestis müüakse Shtivelmani sõnul vaid nn keskmise või kallima hinnatasemega kvaliteetseid värve, siis Ukrainas pakutakse suuremas valikus odava hinnaklassi tooteid. Eskaro loodabki oma mahtu suurendada just odavamate värvide müügiga.

Kui praegu toob Eskaro Maardus asuvasse tehasesse tooraine näiteks Norrast või Soomest, siis Odessa sadama kaudu jõuab sealse tehase ladudesse väiksema logistikakuluga ja odavam Türgi tooraine.

Samuti iseloomustab Ukraina ehitusmaterjalide müüki avaturgude suur osatähtsus. Tegemist on Tallinna keskturu laadsete müügiplatsidega, kus mikroettevõtjad pakuvad kaupa väikestest kioskitest. Kuigi selline kauplemisvorm ei paku ostjale pea mingisuguseid garantiisid, müüakse ligi 70% värvidest just seal, väiksem osa aga nn kaubabaasidest ja ketistunud ehituspoodidest.