Reisid Euroopa Liidu riikidesse vähenesid 6% ning sealhulgas külastasid eestimaalased Austriat, Leedut ja Poolat viiendiku võrra vähem.

Märkimisväärselt sagenesid reisid Egiptusesse, Norrasse, Ühendkuningriiki ja Ukrainasse.

Mitmepäevaste reiside arv vähenes 4% ja nende keskmine kestus kasvas nelja ööni. Ühepäevakülastusi oli külastuste üldarvust 15% ja nende arv kahanes 3%.

Eesti turistid kulutasid esimeses kvartalis välismaal hinnanguliselt 225 miljonit eurot ehk 5 miljonit eurot rohkem kui mullu samal perioodil.

Esimeses kvartalis väisas Eestit ligi miljon välisturisti, 4% vähem kui mullu samal ajal. Soomest saabus 350 000 turisti, kuid nende arv oli 7% väiksem kui aasta tagasi.

Teiste Euroopa Liidu elanike reiside arv veidi kasvas: Belgiast tuli 28% ja Hollandist 20% rohkem turiste. Venemaa elanikud külastasid Eestit 200 000 korral. See arv vähenes aastaga 6% ja moodustas turistide külastuste üldarvust viiendiku.

Eestis käinud mitmepäevareisijate arv kahanes esimeses kvartalis möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 4% ning nende keskmine külastusaeg oli kolm ööd.

Hinnanguliselt kulutasid välisturistid Eestis esimeses kvartalis 220 miljonit eurot, mida on 5 miljonit eurot vähem kui 2018. aasta esimeses kvartalis.