GAN Limited ostab Coolbeti, õigemini selle taga seisva Vincent Groupi plc 149,1 miljonit euro eest, millest osa tasutakse rahas ning osa GANI aktsiates ja tehing viiakse lõpule tuleva aasta esimeses kvartalis.

Coolbeti turundusdirektor Ervin Järvlepp selgitas, et Coolbet on pakkunud kõikidele firma töötajatele ettevõtte optsioone vastavalt töötaja positsioonile ning töösuhtes alustamise ajale. „Tehingust ei võida mitte ainult Tallinna töötajad vaid kõik ettevõtte töötajad, sealhulgas meie konsultandid välismaal,“ kinnitas ta.

Töötajate tehtud investeeringute ja optsioonide maht annab neile Järvlepa sõnul ligi 1/3 suuruse osaluse Vincent Groupist. Seega kokku on töötajate osalus 30%. Ostuhinda arvestades, saavad töötajad tehingust 44,7 miljonit eurot. Rahaline osa sellest on Järvlepa kinnitusel umbes 24 miljonit eurot ning ülejäänud osa GANi aktsiates.

Järvlepa sõnul on ettevõttel Eestis ning välisriikides 186 töötajat. Nii Staycool OÜ ja VG Estonia OÜ kuuluvad küll mõlemad Malta emaettevõtte Vincent Group'i alla, kuid nende firmade töötajad asuvad Eestis ning neid on kokku 137: Staycoolil 46 töötajat ja VG Estonial 91 töötjat.

Arvestades töötajate arvu, teenivad nad tehingult keskmiselt 242 000 eurot. „Mõnede esimeste töötajate teenistus, kes said suurema osa optsioone ning ka ise investeerisid juurde, küündib 1,5 miljoni euro kanti,“ tõdes Järvlepp.

Suurimad investorid on 16% aktsiate omanik, ettevõtte 2015. aastal asutanu norrakas Jan Svendsen ning ka tuntud investor Morten Klein, kellele kuulub 10% ettevõttest.