Frey tahab siin ka inglise ning saksa keelt rääkivatele patsientidele perearstiteenust osutada.

„Juba neli kuud ei ole ma saanud seda teha. Ametnikud muudkui venitavad ja see kõik maksab meie jaoks raha,“ nuriseb ta.

Varemgi Eestis tegutsenud, kuid vahepeal Inglismaal olnud Frey leidis sobivad ruumid Mustamäe teel 1970-ndatel aastatel ehitatud 9-korruselise büroohoone seitsmendal korrusel, kuid senini ei ole ta seal tegutsema hakata saanud, sest Tallinna linnaplaneerimise amet ei ole neile luba andnud. „Ametnikud muudkui venitavad ja seavad arusaamatuid takistusi,“ kurdab Frey, selgitades, et näiteks ei luba terviseamet nendes ruumides teenust osutada, sest need ei sobivat. „Keegi ei ole siin kohapeal käinud ega huvi tundnud, Paides olev ametnik lihtsalt vaatab plaane ja ütleb, et teil ei ole piisavalt ruumi. Mõistmata, et me ei kavatse siin suuri meditsiinilisi protseduure läbi viia. Meil on lihtsalt vaja ruumi, kus inimest läbi vaadata,“ selgitab ta.

Tallinna Linnaplaneerimise ameti juht Ignar Fjuk kinnitab, et kindlasti ei venita linnaametnikud pahatahtlikult loa andmisega. Tema sõnul ei saa linnaplaneerimise amet anda luba enne, kui päästeamet ning terviseamet ei ole oma kooskõlastust andnud. Fjuki kinnitusel saadeti taotlejale 13. septembril ehitusregistri keskkonnas märkuste leht, kus on välja toodud nende ametite märkused ehk välja toodud puudused.

Põhja päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhataja Maret Rannala sõnul sai päästeamet linnaplaneerimise ametilt kasutusteatise kooskõlastamiseks 15. augustil ning tagastas 21.augustil asja ehitusregistri keskkonnas selgitades, et kasutusotstarbe muutmiseks tuleks esitada esialgne ehitusprojekt, et amet saaks veenduda, kas kasutamise otstarbe muutmisel on täidetud olulised tuleohutuse nõuded. Rannala sõnul seisnes probleem selles, et puudus vana/esialgne projekt ning täite dokumentatsioon, kuid vajalik on tõendada hetke olukorda.

Freyl on nüüd võimalus kas esitada täitedokumentatsiooni või tellida audit. „Esitades eelnimetatud dokumendid ehitusregistri keskkonnas,“ on võimalik menetlusega edasi liikuda, selgitas Rannala.

Terviseameti arvamusest selgub, et ruumid haiglavälise eriarstiabi osutamiseks ei sobi. Ameti kommunikatsioonijuht Simmo Saar selgitab, et Wellness Group on esitanud neile tegevusloa taotluse 11. juulil. „Kuna hoonel puudub kasutusuba, ei saa me tegevusloa taotlusega edasi liikuda enne, kui hoonele on antud kasutusluba ambulatoorseks eriarstiabi teenuse osutamiseks. See info on ettevõttele ka edastatud. Juhul kui nad on saanud kasutusloa, saame minna tervishoiuteenuse tegevusloa menetlusega edasi,“ selgitas ta.