Peaauhind anti ettevõtluse arendamise eest Lissaboni linnavolikogule, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Nii Euroopas kui ka Aasias tegutsev GameFounders on ettevõtlusministri Liisa Oviiri sõnul maailma tipptegija, kes on hea näide sellest, et Eesti ettevõtted on tihtipeale teistest sammu võrra ees ning Eesti on üks parimaid kohti targa ettevõtte rajamiseks.

GameFoundersi asutaja ja tegevjuht Kadri Ugand rõõmustas tunnustuse üle ning ütles, et tal on hea meel, et ka Euroopas on märgatud ärikiirendi olulisust.

"Rahvusvaheline tunnustus on kindlasti paljudele meie programmides osalejatele märk sellest, et oleme usaldusväärne ja kindel partner," lausus Ugand.

GameFoundersi järgmise programmi avaldusi oodatakse 20. detsembrini, kolmekuune kiirendusprogramm algab järgmise aasta märtsis Malaisias ning sinna on oodatud osalema kõik maailma mänguettevõtted.

GameFounders on panustanud start-up ettevõtluse arendamisse, suurendanud eksporti ja rahvusvahelistumist, mis aitab tõsta tootlikkust ja selle kaudu inimeste sissetulekuid. GameFounders on esimene Euroopas asuv ärikiirendi, mis tegeleb mänguvaldkonna ettevõtjatega.

Kiirendit rahastab EAS Startup Estonia programm ja see pakub alustavatele ettevõtjatele algkapitali kõrval ka mentoreid, partnerluskokkuleppeid ja ligipääsu ülemaailmsele kontaktvõrgustikule.

Euroopa ettevõtluse edendamise auhinnaga tunnustatakse edukaid tegevusi ja algatusi, mis loovad uusi võimalusi ettevõtluse arendamiseks nii siseriiklikul kui rahvusvahelisel tasandil.