Hansapanga jaepanganduse tegevdirektor Margus Rink ütles, et pangabussi peaeesmärk on viia pangateenused lähemale kõigile neile, kes elavad väljaspool suuri linnu.

Bussis saab teha kõiki enamlevinud pangatehinguid - seal on automaat sularaha sissemaksmiseks ja väljavõtmiseks oma kontolt, samuti internetiühendusega arvuti tehingute tegemiseks. Teller sõlmib kohapeal pangateenuste lepinguid ning annab nõu teenuste kasutamise juures. Kõigi teenuste puhul kehtib Hansapanga tavahinnakiri.

"Idee võidukäik eelmisel aastal nutikate ideede konkursil ja positiivsed vastukajad sellele andsid indu juurde teemaga edasi tegeleda," lausus Rink. Ta märkis, et pangabuss, kus on olemas nii teller kui ka pangaautomaadid, on teadaolevalt ainulaadne. Üksnes telleriga pangabuss on aga käigus Hollandis, Norras ja Šotimaal.

Detsembris sõidab buss vaid Ida-Virumaal, jaanuaris alustab buss sõitmist täiskoormusega - läbitakse 9 marsruuti mandri-Eestis, mis hõlmavad 36 peatuspaika. Samasse peatuskohta jõuab buss üle nädala.