Hansapanga jaepanganduse tegevdirektor Margus Rink ütles, et pangabussi pea-eesmärk on viia pangateenused lähemale kõigile neile, kes elavad väljaspool suuri linnu.

Bussis saab teha kõiki enamlevinud pangatehinguid — seal on automaat sularaha sissemaksmiseks ja väljavõtmiseks oma kontolt, samuti interneti-ühendusega arvuti tehingute tegemiseks. Teller sõlmib kohapeal pangateenuste lepinguid ning annab nõu teenuste kasutamise juures.

Sularaha saab bussis välja võtta ainult automaatide abil, kõigi teenuste puhul kehtib Hansapanga tavahinnakiri.

Ringi sõnul oli pangabussi arendamise juures kõige keerukam kiire ja turvalise sideühenduse loomine pangaga. Koostöös sidefirmaga Levira valiti ühenduse loomiseks satelliit-side, olemas on ka GPRS-i kasutamise võimalus. Buss on sama turvaline kui pangakontor, turvateenuse osas on koostööpartner turvafirma Falck.

Detsembris sõidab buss vaid Ida-Virumaal (peatuspaigad Aseri, Kohtla-Nõmme, Toila ja Narva-Jõesuu) ning sellel ajal täpsustatakse bussi töögraafikut vastavalt sellele, kui suur on klientide huvi bussi kasutamise vastu.

Jaanuaris alustab buss sõitmist täiskoormusega — läbitakse 9 marsruuti mandri-Eestis, mis hõlmavad 36 peatuspaika. Sihtpunktid on välja valitud koostöös kohalike omavalitsustega. Samasse peatuskohta jõuab buss üle nädala. Täpse info bussi ajakava kohta avaldab Hansapank meedias ning oma kodulehel Internetis.

Pangabuss, kus on olemas nii teller kui ka pangaautomaadid, on teadaolevalt ainulaadne. Üksnes Telleriga pangabuss on aga käigus Hollandis, Norras ja Ðotimaal.

Hansapank on kõige suurema teenindusvõrguga pank Eestis — pangal on 95 kontorit ja 455 pangaautomaati.