Võrreldes 1. juuliga vähenes registreeritud töötute arv 4,7 protsenti ja eelmise aasta 1. augustiga võrreldes vähenes 18,9 protsenti. Juulikuu jooksul otsis tööhõiveametite vahendusel tööd kokku 28 404 töötut, teatas tööturuamet. Tööturuameti peadirektor: “Registreeritud töötute arv on jätkuvalt langev tänu soodsale majanduskliimale ja paljud riskirühmadesse kuuluvad töötud (puuetega inimesed ja pikaajalised töötud) on saanud tööd tänu Euroopa Sotsiaalfondist rahastavatele erinevatele projektidele.”

Esmakordselt pöördus juulis tööhõiveametitesse 2 806 töötut, mis on 4,6 protsenti vähem kui juunis ja 28,7 protsenti vähem kui aasta tagasi.

Töötuse tase oli kõige kõrgem Ida-Virumaal, kus tööhõiveametis on registreeritud töötuna 7,3 protsenti maakonna tööealisest elanikkonnast ja Valgamaal, kus see näitaja oli 6,3 protsenti. Kõige väiksem töötuse tase (1,5 protsenti) on Pärnu maakonnas.

Töötu abiraha said juulis 11 255 töötut, mis on 6,3 protsenti vähem kui eelmisel kuul ja 18 protsenti vähem kui aasta tagasi. Kõige suurem abiraha saajate osakaal tööealistest elanikest oli Valgamaal (2,9 protsenti) ja Võrumaal (2,7 protsenti).