Respect for Privacy kaubamärgi alt edasimüüdavad Saksa päritolu GSMK turvatelefonid meenutavad väliselt tavalisi Qteki mobiiltelefone, kuid nendes kasutatakse heli krüpteerimiseks maailma turvalisemaid AES ja Twofish algoritme, teatas Respect for Privacy juhatuse liige Hendrik Roosna Päevaleht Online'ile.

Roosna sõnul muudavad turvatelefonid võimalikuks tundlike teemade arutamise telefoni teel. „Meie klientideks on peamiselt konkurentsisituatsioonis olevad treiderid, ärimehed, juristid, poliitikud, politseiüksused ja diplomaadid,” lausus Roosna.

Turvakõnede tegemine eeldab mõlemalt osapoolelt Qteki turvatelefoni olemasolu. Telefonide tarkvara põhineb avatud lähtekoodil, mis tähendab, et krüpteerimistarkvara on kõigile huvilistele nähtav.

GSMK telefonide turvakõne on andmekõne, mille hind on sama, mis andmesidel, kui seda kasutada minutipõhiselt. Turvatelefon vajab sideks GSM Data teenuse toetust, seda toetavad kõik Eesti mobiilivõrgud. Väga kõrge turvalisuse tagamiseks soovitatakse kasutada kõnekaarte.

Üks turvatarkvaraga varustatud Qteki mobiiltelefon maksab ligikaudu 50 000 krooni.