Kõigi teiste toodete proovid osutusid negatiivseteks. Rakvere Lihakombinaat võtab kontrolli eesmärgil müügilt Pepperoni salaami, samuti viiakse läbi Rigas Miesnieksis ülejäänud toodangu täiendav kontroll, teatas Delfile Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees.

Kõnealune Pepperoni salaami partii on olnud Eesti kauplustes müügil alates 23. augustist, seega kuni 14 päeva. Rakvere Lihakombinaat sai veterinaar- ja toiduameti proovi tulemustest teada neljapäeval.

“Varem pole sarnaseid juhtumeid toimunud ning loomulikult teeme kõik endast sõltuva, et seda ei juhtuks ka edaspidi,” ütles Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees Olle Horm. “Juba käib võimalike põhjuste selgitamine Rigas Miesniksis ning teeme koostööd veterinaar- ja toiduametiga, et olukord operatiivselt lahendada,” täpsustas ta.

“Rakvere Lihakombinaat vabandab tarbijate ees,” ütles Horm.

Listeria monocytogenes on tinglik patogeen, mis võib esile kutsuda gripilaadseid sümptomeid, näiteks pea- ja lihasevalu ning teisi üldhaigestumise nähtusid. Bakter on ohtlik teatud riskigruppidele: lastele, vanuritele, rasedatele. Tervete täiskasvanud inimeste puhul on haigestumise tõenäosus väike. Kahtluse korral soovitame kohe pöörduda arsti poole. Bakter hävib kuumutamisel.

Rakvere Lihakombinaat on 92,47% osalusega Lätis tegutseva Rigas Miesnieksi põhiomanik.