Võrreldes 1. augustiga vähenes registreeritud töötute arv 3,5 protsenti ja eelmise aasta 1. septembriga võrreldes 17,8 protsenti. Augusti jooksul otsis tööhõiveametite vahendusel tööd kokku 27 709 töötut, on kirjas Delfile saadetud teates.

Esmakordselt pöördus augusti jooksul tööhõiveametitesse 3432 töötut, mis on 10,4 protsenti vähem kui aasta tagasi. Samas on uute töötute arv võrreldes eelmise kuuga kasvanud 22,3 protsenti ja saavutanud ligikaudu maikuu taseme pärast aprillist juulini kestnud langustendentsi.

Tööturuameti peadirektor Tiina Ormisson: “Hüppeliselt kasvanud uute töötute arveletulek on seotud hooajatööde lõpust tulenevate sesoonsete muutustega, samuti on alustanud tööotsinguid suvel kooli lõpetanud noored. Samas registreeritud töötute arv on jätkuvalt langev.”

Töötuse tase oli kõige kõrgem Ida-Virumaal, kus tööhõiveametis on registreeritud töötuna 7,0 protsenti maakonna tööealisest elanikkonnast ja Valgamaal, kus see näitaja oli 6,2 protsenti. Kõige väiksem töötuse tase (1,4 protsenti) oli Pärnu maakonnas.

Töötu abiraha said juulis 11 170 töötut, mis on 0,8 protsenti vähem kui eelmisel kuul ja 14,3 protsenti vähem kui aasta tagasi. Kõige suurem abiraha saajate osakaal oli Valgamaal (2,9 protsenti) ja Võrumaal (2,7 protsenti), kõige väiksem Tartumaal (0,8 protsenti).