Ühistupanga juhatuse liikmed on Katrin Orav, Roul Tutt ja Ülle Mathiesen. Nõukogusse kuuluvad Ahti Kallaste, Ain Hanschmidt, Hardi Kampus, Jaanus Murakas, Jüri Mõis, Kalev Kreegipuu, Mae Hansen ja Taavi Aas.

Revisjonikomisjoni liikmed on Heimar Lengi abikaasa, keskerakondlane Helle Virt-Lenk, endine põllumajandusminister Jaan Leetsar ja ettevõtja Thea Kaurla.

Tallinna ringkonnakohus rahuldas 1. veebruaril Eesti Ühistupanga kaebuse, millega ettevõte vaidlustas Tartu maakohtu otsuse jätta seni ilma finantsinspektsiooni tegevusloata pank äriregistrisse kandmata.

"Tallinna ringkonnakohus rahuldas esmaspäeval meie kaebuse Tartu maakohtu otsuse osas jätta Ühistupank äriregistrisse kandmata. Kuna ringkonnakohtu otsus edasikaebamisele ei kuulu, siis loodan, et juba lähipäevil kantakse Ühistupank äriregistrisse," teatas Eesti Ühistupanga juhatuse esimees Ülle Mathiesen pressiteates.

"Taasiseseisvunud Eestis ei ole kunagi varem ühistulistel alustel panka loodud ning asutamisprotsessi käigus selgus, et seadusandlus lubab erinevate juriidiliste sammude astumisel mitmeti tõlgendamist," sõnas Mathiesen.

"Ringkonnakohus asus meiega samale seisukohale, et kehtiva äriseadustiku kohaselt ei ole krediidiasutusena asutatava ühingu äriregistris juriidilise isikuna registreerimise eelduseks finantsinspektsiooni tegevusloa olemasolu. Ilmselt annab eilne kohtulahend põhjuse ka seadusandjatel mõningaid ühistulist pangandust puudutavaid seadussätteid täpsustutada," selgitas Mathiesen juriidilise vaidluse tausta.

Pank on taotlemas krediidiasutuse tegevusluba ning positiivse otsuse korral plaanib alustada tegevust 2017. aastal. Ühistupanga asutajateks olid 122 eraisikut ja 32 juriidilist isikut, nende hulgas Tallinna linn, Mainor, E-Piim Tootmine, Silikaat Grupp, Saidafarm, Fund Ehitus, Endover KVB ja Seven Oil. Samuti olid asutajaliikmeteks Põlvamaa, Kambja, Maaelu Edendamise ja Kehtna Hoiu-Laenuühistud, EELK Varahaldus ning mitmed väikesed ettevõtted nagu näiteks Perearstikeskus Remedium,