Suhkrukilo maksis Prisma poodides 17,9 krooni, mis on ligi kolmandiku kõrgem hind kui Soomes ning viiendiku kallim kui Lätis, kirjutab Eesti Päevaleht.

Soomes Lidli ketis maksis suhkrukilo esmaspäeval 79 eurosenti ehk 12,4 krooni. Tõsi, tegemist oli soodushinnaga ja pärishind oli 99 eurosenti ehk 15,5 krooni.

Suhkrukilo maksis Prismas esmaspäeval 17.90, kuigi enne 1. maid ennustasid spetsialistid, et suhkru hind ELi tingimustes jääb 12-15 krooni kanti, mitte kõrgemaks. Veel jaanuaris võis suhkrukilo osta hinnaga 4,5-4,9 krooni.

Prisma keti ostujuhi Marge Saluste sõnul on maaletoojad sellise kõrge hinna ette andnud ning sellest taganeda ei saa.

Banaanide hind tõuseb Saluste sõnul Prismades kolmapäevast. Kui importöörid ennustasid varem, et banaani hind võib kerkida isegi Soome tasemele ehk 24 krooni kanti, siis reaalselt jääb hinnatõus väiksemaks — Prismas saab uueks banaani kilo hinnaks 13,5 krooni senise 12,9 krooni asemel.

Soola hind, erinevalt prognoositust, 1. maist ei tõusnud. Saluste sõnul ei olegi soolahinna tõusu oodata.

Citymarketites ei olnud esmaspäevase seisuga hinnamuutusi veel märgata. Suhkrukilo maksis 7,9 krooni ning jutud 17,9 krooni maksvast suhkrust panid Sadama Citymarketi inimesed muigama. Ka banaanikilo maksis 14,90, just nagu möödunud nädalal.