Junior Achievement Eesti direktori Epp Vodja sõnul teeb rõõmu selle aasta õpilasfirmade ühtlaselt tugev tase. Eesti õpilasfirmad on olnud silmapaistvad ka Euroopa tasandil - viimasel seitsmel aastal on viiel korral oldud esikolmikus. Eelmisel aastal oli Eesti parim õpilasfirma Roheline Jälg ka Euroopa parim.

Tallinnas Vabaduse väljakul toimus eile õpilasfirmade päev, kus osales 17 õpilasfirmat, kes müüsid oma tooteid ja teenuseid, ning sadu külalisi. Silmapaistvaid noori õpilasettevõtjaid tuli nii Tallinnast kui Luunjast, Haapsalust kui ka Kohtla-Järvelt.

Laadal kirjutati alla Junior Achievement Eesti ja Swedbanki vahel koostööleping , mille eesmärk on edendada ettevõtlikku meelt noorte hulgas.

Epp Vodja sõnul uuriti Inglismaal 40 aasta vältel neid inimesi, kes on läbinud õpilasfirma programmi. "Selgus, et koguni 30 protsenti  nendest, kes noorena olid kokku puutunud ettevõtlusega, olid asutanud oma firma. Seega on tõestatud, et inimesed, kes puutuvad juba noorena kokku ettevõtlusega on ka oma hilisemas elus aktiivsemad ja uuringu kohaselt ka õnnelikumad," rääkis Vodja .