Netimarketi projektijuht Rutmar Silde sõnul on nad toidu- ja esmatarbekaupade interneti jaemüügiga tegelenud juba üle nelja aasta. „Võib väita, et nišš kui selline muutub iga aastaga järjest populaarsemaks. Inimesed otsivad järjest enam mugavaid võimalusi internetiostude sooritamiseks," ütles Silde.

Silde sõnul võib toidukaupu pidada inimesele niiöelda kõige intiimsemaks kauba grupiks ning ostuharjumuste muutmine on siin tunduvalt raskem kui tavaliste tarbekaupade puhul. Lisaks sellele toimub e-kaubanduses ka suhteliselt palju pettusi, mis on inimesed ostude sooritamisel väga ettevaatlikuks teinud.

„Uued kliendid armastavad kohe peale tellimuse saatmist asjad üle kontrollida ka telefoni teel, et olla kindel oma kauba kättesaamises. Mis on loomulikult ka tervitatav nähtus," ütles Silde.

Suurperede nädalane toidukogus

Netimarketist ei ole mõtet tellida vaid väikest šokolaaditahvlit, sest reegel on, et toidukorvi maksumus peab ületama 35 eurot. Siis tuuakse kaup sulle tasuta ukse taha.  

„Kaupade puhul mingit hit-toodet välja tuua ei saa. On loomulikult kliente, kes tellivad ainult vett kuna seda on raske koju kanda. Samas on meil aga ka palju suurperesid, kes tellivad kogu oma nädala või kahe toidukaupade varu, alustades saiast-leivast ning lõpetades liha ja piimatoodetega. Mainimata ei saa ka jätta juriidislisi kliente, kelle põhilisteks ostudeks on puuviljad, piim ja kohv. Viimased moodustavad kogu meie tellijatest pea poole," selgitas Silde.

Netimarket on just valmis saamas oma uut portaali, mis peaks klientidele ostude sooritamise veelgi mugavamaks tegema. Teenindupiirkonnaks on Tallinn ja Harjumaa.

2012. aasta majandusaasta aruandest nähtub, et Netimarketit haldav Netline Group OÜ teenis 1368 eurot kasumit, eelmistest perioodidest oli jaotamata kasum 1085 eurot.

Mõned näited Netimarketi hindadest (eurodes):

sai0,61
leib1,81
piim 8(1l)1,26
hapukoor (500g)1,02
munad (10tk)1,09
suhkur1,18
sool0,36
jahu (1kg)0,65
apelsin (kg)1,93
kohv (500kg)3,98
Fairy nõudepesuvahend1,92