Juntunen suri lõppenud nädala laupäeval, kinnitas tema vend Paavo Juntunen, vahendab Taloussanomat. 1950. aastal sündinud Juntunen õppis Rootsis majandust ja asutas 1980. aastate alguses väikese tööriistade ning varuosade poe Turus.

1990. aastal asutas ta Motoneti, millel on üks kauplus ka Eestis. Ettevõte müüb autode varuosi ja tarvikuid. 2006. aastaks oli ettevõte käive kasvanud 48 miljoni euroni. 2007. aastal ostis Joensuus tegutsev Broman Grupp kogu Motoneti aktsiakapitali, tehes ettevõtte asutajast ja põhiomanikust Juntunenist miljonäri.

2004. aastal rääkis Juntunen ajakirjale Varsinais-Suomen Yrittäjä, et kauplusteketti poleks sündinud, kui ta poleks 1980. aastate alguses vale rongi peale astunud.

„Mul oli väga tõsine plaan liituda arengufondi ärifondiga. Intervjuu selleks pidi toimuma Helsingis, aga mina istusin Tampere rongi peale,” rääkis soomlane. Sellega luhtus ka tema plaan sinna tööle saada, mistõttu pidi Juntunen uue plaani välja mõtlema. Nii avaski ta oma esimese poe Turus.

Täna kuulub Motoneti ketti 34 kauplust, neist 33 asuvad Soomes ja üks Tallinnas.