2018. aastal lõpetas oma töösuhte Eestis kokku ligi 202 000 inimest ning uut töösuhet alustas veidi üle 203 000. Tööga hõivatute arv oli 665 000 inimest. Keskmine ühe tööandja juures töötamise aeg oli kolm aastat ja neli kuud. Varasemast lühem staaž tähendab seda, et aastane personalivoolavus on kasvanud viie aastaga 22 protsendilt 30.3 protsendini.

Keskmine tööstaaž langes peaaegu kõigil tegevusaladel.
Erandina paistavad silma info- ja side tegevusala ning finants- ja kindlustustegevus, kus on ühes ettevõttes töötamise aeg läbi aastate püsinud viie ja kuue aasta vahel. Keskmine tööstaaž on kasvanud ka mäetööstuse tegevusalal.
„Personalivoolavus on ettevõtetele väga kulukas. Näiteks tippspetsialistide ja juhtide puhul on ühe töötaja asenduskulu kuue kuu kuni kahe aasta keskmine palgakulu“, ütles Brandemi partner Paavo Heil.

IT- ja finantsvaldkond paistavad lisaks kõrgemale keskmisele töötasule silma ka sellega, et nad panustavad töötajate hoidmisesse ja värbamistegevusse teistest rohkem. Madalama personalivoolavuse tagab nendes valdkondades parem juhtimine ja töökorraldus, reeglina atraktiivne töökeskkond aga ka tööandja brändi strateegiline juhtimine.

Statistikaameti andmetest selgub, et tegevusaladel, kus personalivoolavus kasvab kiiremini on ka palgakasv kiirem.