Endisele keskkonnaministrile Villu Reiljanile sõiduauto rentimisega tuntuks saanud jahimees ja ettevõtja Hannes Kuusmik omandas suure tüki Thbilisi finantshaldusettevõttest Cartu Group. Kuusmikule kuulub 9,05% firmast, mille aktsiapaki väärtust hinnati 2012. aasta suvel rohkemaks kui 70 miljoni eurot.

Tegemist on varem sajaprotsendiliselt miljardärile ja praegusele peaministrile Bidzina Ivanišvilile kuulunud äriühinguga, mida Gruusia võimud enne mulluseid valimisi nii rahapesus kui ka partei ebaseaduslikus rahastamises süüdistasid.

„Tõesti sisenesin eelmisel aastal nimetatud ettevõtte teatud aktsiapaketi ostutehingusse. Tehingu tingimustest tulenevalt ning võttes samas arvesse usaldusväärseid suhteid ostetava aktsiapaketi omanikega, anti mulle tehingu vaheetapil tõesti üle pakett suurusega 9,05%,” selgitas Kuusmik. „Konfidentsiaalsuskokkuleppe valguses ei ole mul õigust kommenteerida tehingu tingimusi, kuid võin öelda seda, et antud tehing on väga keerulise struktuuriga ning pole tänase päeva seisuga veel lõpetatud.”

Gruusia Berlusconi

Valitseva presidendi Mihheil Saakašvili vastu astunud Ivanišvili, kes sarnaneb haardelt Itaalia endise peaministri Silvio Berlusconiga, jagas valimiste ajal poolehoiu võitmiseks rahvale tasuta satelliittelevisiooni antenne, et näidata oma valimisliitu (Gruusia Unelm) propageerivaid telesaateid. Kõne all on telejaamad Maestro TV ja miljardäri abikaasa osalusega Kanal 9.