Kolmekümneaastane Nuutmann sai Vene-Inglise omanikelt karmi ülesande päästa kontserni kuuluv telekanal Rambler TV umbes saja miljoni krooni suurusest hiigelmiinusest, kirjutab Ärileht.

Nuutmann ise kahjumi suurust ei kommenteeri, ütleb vaid, et see on hiiglaslik. Selle “iluvea” peab elukutseline kriisijuht Nuutmann korrigeerima kolme aastaga, nii pikaks ajaks on sõlmitud tööleping.

Tõenäoliselt pole ükski eestlane varem juhtinud nii suurt telekanalit, mis on kättesaadav ligi 42 miljonile inimesele. Venemaa teleturul jääb see esialgu siiski alla kaheprotsendilise vaadatavuse piiri, mis jätab suurimad reklaamikliendid külmaks.

Sven Nuutmann peab sügiseks muutma Discovery eeskujul üles ehitatud Rambler TV programmi nii huvitavaks, et aasta pärast peab seda omaks vähemalt üks protsent Vene televaatajatest.

Nuutmann on noorusest hoolimata jõudnud enne neljasajas linnas levivat telekanalit ja Venemaa juhtivat võrguportaali rambler.ru omava kontserni palgale minekut teenida juba nii Tallinna Reisisadama, ööklubi Sunset kui ka meediarühma MTG ladvikus.