Keskpanga hinnangul esitasid panga ostust huvitatud isikud selleks vajalikud dokumendid vaid osaliselt. Samas ei kinnitanud need dokumendid isikute finantsilist usaldusväärsust, nende võimekust panga kapitalinõuete tagamiseks ega täiendavaks finantstoetuseks, kui see vajalikuks peaks osutuma.

Finasta kuulub pankrotistunud Snoras pangale.

Äripäev kirjutas 6. mail, et saladuseloori taha peituv seltskond investoreid tahab osta Leedu investeerimispanga Finasta ja esitasid Leedu keskpangale oma pakkumise. Teadaolevalt kuulub EurEst Capital OÜ advokaat Viktor Särgavale. Kes lisaks panga omanikeks pürgivad, ei ole teada.

“Võin nii palju avaldada, et pakkumises osalevad mitmed tugeva ärilise taustaga era- ja juriidilised isikud,” sõnas Särgava küsimuse peale teiste investorite kohta. Ta ütles, et nimed avalikustatakse pärast seda, kui Leedu keskpank on nende pakkumise läbi vaadanud.

Üllatavad on Finasta kosilase, mullu oktoobris asutatud EurEst Capitali hiljutised omanikud: kuni 23. aprillini kuulus EurEst Capitalis lisaks Särgavale osalus ka värvika taustaga ärimeestele Hubert Hirvele ja Pavel Gammerile, samuti Jaan Tootsile.