Riia kaubanduskeskustes kirendavad NS Kinga kauplused plakatitest, mis lubavad 50% allahindlust, tegevjuht Tiit Mägi aga kurta ei tihka - seni ollakse kasumis, kirjutab Äripäev. Kulud said kiiresti kontrolli alla, kaks kehvemat kauplust kinni ning praegu käivad kolmed kõnelused võimalike uute poodide avamiseks. Kindlasti tahab NS King kriisi ära kasutada laienemiseks regioonidesse, kus seni rendipindu ei jagunud. "Kust on äraminejaid, sinna tekib ruumi," ütles Mägi. Praegu on firmal Lätis 9 poodi.

Elektroonikakaupade keti Euronics müügijuht Margit Laanjärv on praegu oma optimismis veel kõigutamatu. "Eks muidugi kriis annab tunda, pangad liisinguid ei väljasta ja ostjaid käib vähem," möönis ta. "Kuid seni, kuni Riia lennujaamast on tšarterlennud viimseni välja müüdud, müün ka mina televiisoreid," on Riias viis poodi käima lükanud naine endas kindel. Edu taga on kiiresti ära tehtud koondamised ja palgakärped.

Merko tütarfirma Merks ei põlga aga ära ka pisemaid projekte, millest buumi ajal mööda vaadati. Esimeses kvartalis kukkus ehitusturg Lätis pea 30 protsenti.

Isegi automüüjad on stoilised, ehkki käibed on Lätis kukkunud mitu korda. "Autoäri oleks täielikult lõppenud siis, kui inimesed hakkaksid homme sõitma hobukaarikutega," ütles Auto Halle tegevjuht Tõnu Piirmaa läinud nädalal Riias päev enne 10 miljonit eurot maksnud uue müügi- ja teenindussalongi avamist. "Hooldusest saab mingi käibe ikka tekitada," nentis ta.