Bonnieri teatel oli Läti suurima päevalehe Diena ja majanduslehe Dienas Bizness ostjaks Nedela S.A, mis kuulub endisele Diena juhatuse esimehele Aleksandrs Tralmaksile. Ostu finantseeris sajaprotsendiliselt LFS (Luxembourg Financial Services), mille asutaja ja suurosanik on Kalle Norberg. Äripäeva hinnangul võib eestlaste (vahendatav) investeering Lätti küündida Dienale kuuluvat kinnisvara arvestades pea miljardi kroonini, mis on kõigi aegade suurim.

Tehingu nõustaja ja korraldaja oli läände kinnisvaraobjekte vahendav Catella Corporate Finance. Selle Eesti esindaja on Aavo Kokk. Koka sõnul korraldas finantseeringut nende Läti ettevõtte. "Mina olen selle tehingu juures olnud ainult passiivselt kaasas, meil on lätlastega kokku lepitud, et nemad kommenteerivad seda," ütles Kokk ja soovitas Tralmaksi poole pöörduda.

Tralmaksilt ei õnnestunud Äripäeval reedel ega nädalavahetusel kommentaari saada. Norbergi sõnul on Nedela SA kõnealuseks ostuks loodud ettevõte, mille omanikeringi kuuluvad nii ajakirjandustaustaga Tralmaks ja John Hedberg kui ka finantsinvestorid. Investorite tausta Norberg ei avaldanud, põhjendades, et info avalikustamine jäi tehingu osapooltel kooskõlastamata ning see avaldatakse esmaspäeval. Norbergi sõnul on Bonnierile investorid teada ning varjata pole nad neid plaaninud.

Küsimusele, kas investeeringus on ka Eesti raha, vastas Norberg: "Seda võib võtta kahtpidi. Nende hulgas võib olla Eesti passiga kodanikke, kuid nad võivad resideeruda mujal." Spekulatsioon, et investorite seas on ka Ambient Sound Investmenti (ASI) omanikud, võis Norbergi sõnul tulla sellest, et investorite hulgas on internetimeedia investoreid. "Kuid kui see oleks ASI, oleks see juba laiemalt teada," lisas ta.