Swedbank teenis mullu Eestis üle 900 miljoni krooni teenustasutulu. Seda on küll mõnevõrra vähem kui tunamullu - 2008 teeniti 1,1 miljardit krooni -, kuid kohalike konkurentidega võrreldes siiski kõige rohkem. Teisisõnu, ainuüksi teenustasudelt teenis pank sama palju raha, kui kulus Kadriorgu Kumu ehitamiseks. Swedbanki kannul püsis SEB Pank, kes küsis klientidelt erinevate teenuste eest kokku üle 800 miljoni krooni. Ka nende teenustasutulu kuivas kriisiaastal ootuspäraselt kokku: 2008. aastal teeniti teenuste pakkumisega veidi üle miljardi krooni, kirjutab
.

Swedbank Eesti finantsdirektori Heiki Raasiku väitel teenisid nad ligi miljardi kroonini küündinud teenustasudest enamiku kaardi- ja siseriiklikelt maksetelt. "Võrreldes 2008. aastaga sooritasid kliendid vähem tehinguid. Enim langes kallimate teenuste arv, mis on kooskõlas majanduses valitsenud olukorraga," lisas Raadik.

SEB Panga äriarendusdivisjoni juht Mart Maasik rääkis, et mullu kerkisid nn kontoriteenuste hinnad, sest neile kulub ka üha rohkem raha. Kontoriteenuste kallinemine siiski väga paljusid kliente ei puuduta: keskmiselt tehakse SEB Panga kontorites 34 000 tehingut kuus. Samas makstakse kaardiga aga 3,7 miljonit korda ja internetipangas tehakse 2,7 miljonit tehingut kuus.

ETK juht Kati Kusmin rääkis Äripäevale, et ETK grupi poodides üle Eesti on ligikaudu 1000 kassat ja kaarditerminali. "Linnades on praegu kaardimaksete osakaal kauplustes 60-70% juures ja osakaal pigem kasvab. Maapoodides on kaardimaksete osakaal väiksem, umbes 50% juures," lisas Kusmin. Ta annab mõista, et pangad käituvad parajate vereimejatena, püüdes pidevalt teenustasu tõsta, kuigi kaardimaksete maht on suurenenud. "Kaardimaksete kulu on meie jaoks väga suur. Kogu ETK grupi peale on suurusjärk kokku umbes 30 miljonit krooni aastas. Kuna kaardimaksete osakaal on ajas suurenenud, siis suureneb ka kulu. Samas on pangad olnud väga jäigad kaardimakse tasude osas ja maksete mahu suurendamine pole panku motiveerinud mingilgi moel tasusid alandama, pigem on surve olnud tasude tõstmise suunas."