AS Talot on viimastel aastatel oma positsiooni ehitusmaterjalide turul jõudsalt kasvatanud. Uue äriüksuse omandamine loob ettevõttele täiendavaid arenguvõimalusi ning kinnitab soovi püsida betoontoodete valdkonna liidrite hulgas. Käesoleval aastal tõusis AS Talot Äripäeva koostatud Ehitusmaterjalitootjate TOPis 11ndale kohale.

AS Talot juhatuse liikme Rasmus Kurmi sõnul annab omandamine äriühingule võimaluse saavutada oma pikaajalisi eesmärke: "Erinevalt konkurentidest on AS Talot tegev mitmel kaubaturul ning vaatamata tihedale konkurentsile leiame, et betoontoodete segment on meile oluline ja omab potentsiaali. Tehing Rudus ASiga annab võimaluse pakkuda oma klientidele veelgi laiemat valikut kvaliteetseid tooteid."

Rudus AS juhatuse liige Toomas Vainola kinnitas, et nad tunnevad saavutatud kokkuleppe üle sügavat heameelt: „Lepingu osapooleks on tuntud ja usaldusväärne Eesti ehitusmaterjalide tootja, kes jätkab meie aastakümnete pikkust tööd. Usume, et tekkivast sünergiast ja kogemusest võidavad kõik kliendid."

Rudus AS asutati 1994. aastal Soome firma Oy Rudus AB kapitalil eesmärgiga pakkuda Eesti ehitajale kvaliteetset betooni ja graniitkillustikku. Alates 1999. aastast kuulub Rudus AS Iirimaal registreeritud CRH plc kontserni.

AS Talot on Eesti kapitalil põhinev ligi 25-aastase kogemusega ehitusmaterjalide tootja, mille sortimenti kuuluvad betoon- ja betoonvalmistooted ning kaubabetoon. AS Talot müügitulu moodustas 2013. aastal 10,7 miljonit eurot. Peale tehingu jõustumist on ASil Talot Lagedil ja Maardus kokku kolm tootmisüksust 190 töötajaga. Tehingu lõpuleviimise peab heaks kiitma Eesti Konkurentsiamet. Poolte kokkuleppel ostuhinda ei avalikustata.