Võrreldes eelmise aasta jõulude ja aastavahetuse perioodiga on reisijate mahud kasvanud kuni 25 protsenti. Kui mullu veetis pühad palmide all ligi 800 Novatoursi klienti, siis käesoleval aasta samal perioodil on reisijaid ligi 1000. Pakettide keskmised hinnad on võrreldes mulluse tasemega veidi kõrgemad," ütles Novatours OÜ tegevjuht Andree Uustal algatuseks.

Populaarsem sihtkoht on Tenerife, kus puhkab ligi 40% kogu mainitud perioodil reisivatest klientidest. 26 ja 25 protsendiga järgnevad Egiptuse sihtkohad Sharm el Sheikh ja Hurghada.

„27. detsembril alustab uue sihkohana hooaega Araabia Ühendemiraadid ning see asub edetabelis neljandal kohal. Viiendal kohal on kahenädalased reisid Taisse. Mullu oli pingerida Sharm el Sheikh, Tenerife, Hurghada, India ja Tai," ütles Uustal.

Uustali sõnul armastavad Eesti turistid puhata peredena või sõpradega, valitakse tuntud ja päikseline sihtkoht, kus on teatud kvaliteedi tase juba ära proovitus.

Ka Baltic Toursi müügijuht Margit Lõiv ütleb, et eestlaste reisilembus jõulude ja aastavahetuse kandis on kasvutrendis. Nende esikolmikust leiab lisaks kahele soojale sihtkohale ka Skandinaavia suusakuurordid.

Esiseitse on siin: Egiptus, Kanaari saared, Skandinaavia suusakuurordid, Dubai, Bali saar, Tai ja Ameerika Ühendriigid.

„TOP 3 puhul meelitavad soojad maad kindlasti kliimaga ja Egiptus lisaks hea hinnatasemega. Skandinaavia suusakuurordid meelitavad hea suusatamise ja ajaveetmise võimalustega - broneeritakse üks või mitu suusamaja ja minnakse sõpruskonnaga mõnusalt aega veetma. Meelitab suhteline lähedus(võrreldes Alpidega) ja mõnus keskkond. Saame öelda, et reisimine detsembris ja pühade veetmine välismaal pigem kasvab ja eestlased on hakanud varem selle peale mõtlema," rääkis Lõiv.