Seoses olümpiamängudega 13.-29. augustini läheb suur hulk Kreeka hotelli- ja restoranitöötajaid ajutiselt olümpiaküla teenindama ja Pegasuse programmi raames otsitakse inimesi neist vabanevatele kohtadele, kirjutas Eesti Päevaleht. Ligi 30 värvatavat peavad arvestama, et ei saa tööd olümpia toimumise paikades.

Firma juhatuse liikme ja ühe omaniku Aivo Anderssoni sõnul on nende ülesanne võtta vastu kandideerijate avaldused, saata tagasi osalemisankeedid, korraldada keeletestid ja selgitada välja kandidaatide oskused. Lõpliku otsuse töölevõtmise kohta teeb Eesti firmalt värbamisteenust telliv rahvusvaheline personaliotsingufirma In Globe Thessaloniki.

Esmaspäevase seisuga oli laekunud 40 sooviavaldust.

Kuni üheksakuulise töölepinguga saab Kreekas tööle näiteks hotelli vastuvõtjana, aeroobikainstruktorina, toa- ja majateenijana, köögitöölise või kokana, autojuhina, baaridaamina, ettekandjana, basseinipoisina, remondimehena või lapsehoidjana. Ennast eeskujulikult ülal pidavad töölised saavad võimaluse töölepingut pikendada.

Kreeklased lubavad garanteerida kättesaadava töötasu alates 7800 kroonist kuni 23 500 kroonini. Basseinipoiss hakkab saama Eesti keskmisest palgast ligi 1,5 korda suuremat töötasu, hotelliadministraatorile või -kokale pakutakse aga 3,4 korda Eesti keskmisest suuremat palka. Kaupade ja teenuste hinnad ei erine Eestis ja Kreekas oluliselt.

Tööle soovijad peavad arvestama, et see, kus nad täpsemalt tööle hakkavad, selgub alles protsessi lõppjärgus.

Et inimesi Kreeka turistidemöllus ei orjastataks, soovib personaliotsingu firma, et töölepingud saadetaks enne Kreekasse sõitu juristidele ülevaatamiseks.

Konkursi läbinud inimesed peavad omast taskust maksma lennupiletid, soodsaim kahe otsa pilet maksab umbes 4000 krooni. Samas saavad nad arvestada, et majutusele ja söögile neil suuri kulutusi teha ei tule.