Helmese partneri Laur Mägi sõnul koondab OECD-le tehtud veebirakendus erinevatest riikidest laekuva informatsiooni, analüüsid ning töövahendid ühte kokku ning selle eesmärk on aidata riikidel korruptsiooni vastu võidelda.

“Sisend tuleb OECD liikmesriikidelt ning korruptsiooniga võitlevatelt organisatsioonidelt. Tehnilises arendusmeeskonnas on nii OECD eksperdid kui Helmese arendajad, analüütikud ja testijad,” rääkis Mägi ja lisas, et Helmes jätkab projektiga 2021. aastani.

Eesti üks suuremaid tarkvarafirmasid Helmes on erinevaid OECD infosüsteemide arendamise raamhankeid võitnud alates 2013. aastast. “OECD-ga toimib pidev töö, mille käive on miljonites eurodes aastas,” lisas Mägi.

Varasemalt on Helmes OECD-le arendanud infosüsteemi, mis võimaldab koguda ja vahendada organisatsiooni liikmesriikide mikro- ja makromajanduslikku statistikat. Samuti vastutas Helmes OECD tuhandete töötajate dokumendi- ja ressursihalduse- ning planeerimistarkvara arendamise eest. OECD alla kuuluvale rahvusvahelisele Energiaagentuurile tegi Helmes energiaandmete haldus- ja müügiplatvormi, mida kasutatakse nii maailma naftahindade kui kliimakokkulepete kujundamiseks.

Eesti tarkvarafirmas Helmes töötab eri riikides kokku ligi 700 inimest. Helmese suuremad kliendid on tuntud rahvusvahelised organisatsioonid ja ettevõtted nagu OECD, Energiaagentuur, Kühne+Nagel, DNB, SEB, Telia Company, Solera Inc.