Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu (AMTEL) andmetel suurenes Eesti sõiduautopark eelmisel aastal 28 tuhande auto võrra ehk 5%, ületades 600 000 piiri. Eestisse toodi aastas sisse 49,5 tuhat sõiduautot, seega ligi 21,5 tuhat autot käideldi või viidi riigist välja.

Kokkuvõttes oli AMTELi hinnangul mõistlik uue auto aasta. Eesti autoostja on arenenud: läinud aastal tehti nende poolt peamiselt asjalikke valikuid. Auto suurus ja mootori võimsus ei ole enam müügiargumendiks, pigem jälgivad ja võrdlevad ostjad autode ostutingimuste kõrval kütusekulu ja muid ekspluatatsioonilisi näitajaid. Suurte ja edevate autode asemele on igapäevaseks sõitmiseks üha rohkem võetud ökonoomseid ja praktilisi autosid. 32% kõigist müüdud uutest autodest olid väiksest keskklassist.

Eristumine liigub üha rohkem vanade kultuurimaade eeskujul hobiautode valdkonda – nautimiseks hangitakse vana väärikas sõiduvahend (tihti nostalgiline NSVL toodang) või siis kiireks sõiduks suletud trassidel ehe võidusõidumasin.

Eeldatavalt areneb Eesti majandus ka alanud aastal kerges tõusus, kui just maailmamajanduses suuremaid ebameeldivaid üllatusi ei juhtu. Sellel pinnal ootab AMTEL uuelt aastalt ka autoturul kerget tõusu – 7-9% eelmise aastaga võrreldes, tarbesõidukite osas võib-olla ka mõnevõrra enam.