Autojuhile sobivas paigas autopesuteenust pakkuv idufirma UpSteam alustas möödunud nädala kolmapäeval Funderbeami investeerimisplatvormil kampaaniat eesmärgiga kaasata kuni miljon eurot. Selleni jõuti kõigest viie päevaga. Nüüd andis ettevõte teada, et sulgeb kampaania planeeritust oluliselt varem, neljapäeval kell 12.

Mitmed investorid, kes investeerisid UpSteami aasta eest esimeses rahastusvoorus, soovisid ka sel korral oma täiendava panuse anda. Investorid tulevad rohkem kui 20 riigist, sh Eestist, Suurbritanniast, Prantsusmaalt, Soomest, Luksemburgist, Taist ja Austraaliast. Neid on kokku ligi 760 ehk investorite ring on kaks korda suurem kui eelmises kampaanias.

Madis Müür, eelmise rahakaasamise vooru juhtivinvestor, otsustas samuti osakuid märkida. „Näen, et UpSteami meeskond suudab seatud eesmärke ilusti täita ja ettevõtte kultuur tundub olevat suurepärane. Need säravate silmadega noored on väga heade nõuandjate toel sirgumas eeskujulikeks uue põlvkonna juhtideks,” rääkis ta.

Kaasatud rahaga plaanib ettevõte edasi arendada oma platvormi ning laieneda kolmele uuele välisturule Norrasse, Poola ja Saksamaale. „Naaberriiki Soome toimus juba laienemine tänavu mais, millega ühtlasi testisime rahvusvahelise turu laienemisstrateegiat. Järgmistest turgudest esimesena alustame Poolas, kuna seal on meile toeks The Poland Prize programm, mis aitab noortel ettevõtetel valmistuda kohalikule turule sisenemiseks,” rääkis UpSteami tegevjuht Martin Kristerson.

Ta lisas, et oluline fookus lasub ka meeskonna kasvatamisel. „Aasta jooksul on saanud üheksast inimesest 50-liikmeline tiim. Veel plaanime luua majasisese arendusosakonna ja värvata juurde eri valdkondade eksperte nii Eestisse kui ka välisturgudele,“ ütles Kristerson.

UpSteam on 2017. aasta veebruaris tegutsemist alustanud Eesti iduettevõtte, mis pakub liikuvat autopesuteenust ühendades omavahel autoomanikke ja mobiilseid autopesijaid. Ettevõtte asutajad on Martin Kristerson, Valjo Kütt ja Aleksis Anijärv.

2018. aastal osales UpSteam Eesti suurimal äriideede konkursil Ajujaht, kus jõuti kolme parema hulka. 2019. aastal tuli UpSteam turule autopesu mobiilirakendusega ning laieneti Helsingisse.