Kodumaisel turul kontorite joogi- ja söögiautomaatide rendi, müügi ning hoolduse alal liidripositsiooni omava Bossa Teeninduse AS-i juhatuse esimehe Risto Eelmaa sõnul jääb ettevõtte tegevusvaldkond samasuguseks kogu Baltikumis.
Valitud ärivaldkonnas nähakse suurt arengupotentsiaali. “Paneme ettevõtted Lätis-Leedus käima ning seejärel otsustame, kas liikuda ida või põhja suunas,” vihjab juhatuse esimees veelgi ambitsioonikamatele laienemisplaanidele. Võimalusi on kaalutud kogu Läänemere regiooni riikides.
Tugevamalt haaratakse pihku ka Eesti turg, kus lisaks Tallinna, Tartu ja vastavatud Jõhvi esindustele aetakse kombitsad ka Pärnusse. Kui praegu töötab ettevõttes üle 35 inimese, siis laienemisplaanide elluviimisel paisub see arv ilmselt kahekordseks. Igas kontoris asuvad tööle nii müügiinimesed, hooldustehnikud, kaubavedajad kui ka müügiassistendid.
Ühine visioon
Selleks, et tulevikule kindlamal sammul vastu astuda, ühendas Eesti firma tänavu juulis jõud Soome juhtiva kohvitootja Gustav Paulig Oy-ga. Soomlased omandasid ettevõttes vaid vähemusosaluse (49%), tehingu hinda osapooled ei kommenteeri.
”Lisandunud omanikel on tulevikuarengute osas meiega sarnane visioon, seega tugevdab Pauligi kaasamine kindlasti ettevõtet,“ on Bossa Teeninduse valdusfirma Estomatic Grupi juhatuse esimees Priit Vimberg kindel. Tehingu üle pole põhjust kurvastada ka 200 miljoni euro suuruse käibega Pauligil, sest täisteenindust pakkuv kohviautomaatide firma on vesi kontorikohvi ja espresso müügiga tegeleva Soome firma veskile.
Bossa teenindab aktiivselt rohkem kui 1200 klienti üle Eesti. Ettevõte teenindab erineva suurusega ettevõtteid nii era- kui ka avalikust sektorist. Nii kuuluvad Bossa Teeninduse klientide hulka näiteks Hansapank, EMT, Eesti Energia, Falck ja mitmed ministeeriumid.

 * * *

Kohvi eest maksa mobiiliga

•• Bossa Teeninduse AS ja innovatsioonifirma Yoga Intelligence AS koostöös välja arendatud makselahendus võimaldab töötajatel müügiautomaadist toodete ostmisel tasuda kontoris kasutusel olevate läbipääsukaartide või mobiiltelefoni abil. E-makse lahendust saab rakendada ka paljundusmasinatel ja teistel elektroonilistel seadmetel. Tulevikus lisandub võimalus maksta toodete eest pangakaardiga.
•• Enamasti kasutatakse automaatides siiski sularahaas, žetooni- või kaardisüsteemiga maksmise võimalusi.