Eestlastele kuuluv MTÜ Integrated Conservation Research ostis Costa Ricas Jaco ja Tarcolese linnade vahel paiknevas vihmametsas 20hektarilise maatüki ning ostab tänavu veel 40 hektarit juurde.

Poolehektarilise krundi Vaikse ookeani äärde Carara kaitsealale võib osta umbes 1,6 miljoni krooniga. Soodsamad eramud ehitatakse tiikpuust ja bambusest, nende hinnad algavad paarist miljonist kroonist. Uhkemad villad maksavad 5-10 miljonit krooni.

Ehitusprojekti kogumaksumus on üle 50 miljoni krooni, mis on Eesti mõistes tagasihoidlik, kuid Costa Rica üliodavaid ehitushindu arvestades märkimisväärne. Investeering loodetakse neljakordselt tagasi teenida. Ehitaja on Illar Tenno Kanadas asutatud firma Tenno General Contractor.

Lisaks sellele ehitavad Tenno ja Muul vihmametsa metsikutele ökoturistidele puude otsa spetsiaalsed onnikesed, mille võib osta 300 000 krooni eest, paigaldavad kerget liikumist võimaldavad rippteed ning panevad tööle allikavee tootmise. Ka krokodillijõe äärde väikese loomapargi rajamine kuulub plaanidesse.

Tenno ütleb Ekspressile, et tegu on maailmas ainulaadse arendusprojektiga, mille idee on mõistliku kinnisvaraarenduse läbi vihmametsa säilitada ja taastada.