Tahitil võtab tänavuse aastavahetuse vastu vähemalt 15 Eesti elanikku, kes maksid Domina World Travelile unistuste reisi eest 70 000 krooni ringis, kirjutab Postimees.

Kui soodsamate reiside hind jääb 6000–7000 krooni kanti, siis Dominas on kümne protsendi võrra tõusnud nende reisijate hulk, kes eelmise aasta odavama reisi asemel lubavad endale nüüd üle 30 000 krooni maksvat puhkusereisi.

“Maksejõud on kasvanud ja inimesed saavad unistuse eest rohkem välja käia,” ütles Tüllinen. Nii on tõusnud näiteks Kuuba, Keenia ja Havai reiside arv.

Hermann Reiside turundusjuht Hiie Aru kinnitas seda trendi. Nendelt enim küsitud puhkusesihtkohad on Malaisia ja Tai ning Mehhiko ja Peruu.

“Kogenud ja pikema staažiga reisijad eelistavad eksootilisemaid sihtkohti ja reisivad meeleldi individuaalselt. Sihtkohtade geograafia on varasemate aastatega võrreldes tunduvalt avardunud,” nentis Aru.

GoTraveli arendusjuht Maren Jents tõdes, et jätkuvalt on populaarne Egiptus, nii Sharm el Sheikh kui ka Hurgahda, mis on vaid mõne lennutunni kaugusel ja kus on aasta ringi soe.

“Eelmise aastaga võrreldes ei ole reisieelistused eriti palju muutunud, eestlased pole Egiptusest tüdinenud, kuid enam on hakatud huvi tundma eksootilisemate sihtkohtade vastu: Mehhiko, Dominikaani vabariik, Sri Lanka, Maldiivid, Mauritius,” loetles Jents.

Bona Reisid reisikorraldaja Heleri Kirss tõdes, et populaarsust koguvad suusa- ja lumelauareisid.

Sama trendi kinnitavad ka reisibüroo Germalo näitajad: juba kaks kuud tagasi müüdi ära viimane Lapimaa suusareis. Välja on müüdud ka viis lendu aktiivse mäesuusapuhkuse fännidele Itaaliasse ja Austriasse.