Ärifoorumil World Innovation Summit Hit Barcelona 2010 anti Yogale auhind cleantech-nimelises valdkonnas, kus konkureerisid puhtale keskkonnale ja loodussäästlikele tehnoloogiatele keskenduvad ettevõtted. Yoga nn targa maja lahenduse puhul hinnati selle uuenduslikkust ja keskkonnasõbralikkust, sest eestlaste loodud tehnoloogia abil on majaomanikel võimalik hoida kokku energia- ja majandamiskulusid.

Kokku osales võistlusel 127 alustavat ja kasvufaasis ettevõtet üle maailma, cleantech-valdkonnas oli finaliste kümme. Parimad äriideed valis välja 37-liikmeline žürii, kuhu kuulusid mitmed juhtivad riskikapitali investorid ja tuntud eksperdid tehnoloogiahiidudest nagu Siemens, IBM jt.

Yoga tegevjuht Priit Vimberg ütles, et ettevõte peab laienemisplaane ja seepärast langeb Barcelonas saadud tunnustus väga sobivasse aega. „Meil käivad parasjagu mitmel rindel läbirääkimised lisakapitali kaasamiseks ja koostöölepete sõlmimiseks Euroopas, Indias ja Araabias. See, et nii uhke žürii meid välja valis, avaldab meie partneritele kindlasti muljet ja aitab kaasa kiiremate otsuste tegemisele,“ ütles Vimberg.

Yoga on Eesti tehnoloogiaettevõte, mis on kümneaastase tegevuse jooksul töötanud välja intelligentse hoonesüsteemi. Maailmas unikaalne lahendus võimaldab koduseid elektriseadmeid ja hoone tehnosüsteeme hallata ühest kohast arvuti abil.