Pool sellest summast tuli investeeringuna ettevõtte omanikelt, sh. USA firmalt Bain Capital Ventures. Teise poole moodustab riskikapitalilaen USA investeerimisgrupilt Western Technology Investment (WTI).

Viimase viie aastaga on ZeroTurnaround toonud turule kaks toodet, millel on üle 4000 kliendi ligi 90 riigis. Ettevõte on kasvatanud tugeva tootejuhtimise ja tarkvaraarenduse meeskonna Eestis ning 60-liikmelise müügi- ja turundusmeeskonna Bostonis. Kokku töötab firmas 110 inimest.

"Oleme väga õnnelikus seisus, kuna on õnnestunud välja nuputada õiged ärimudelid ja värvata vapustavalt head spetsialistid, " ütles ZeroTurnaroundi tegevjuht Jevgeni Kabanov.

Värske kapitali toel kasvatab ZeroTurnaround müügitiimi Bostonis ja värbab uusi inimesi Eestis paiknevasse tootejuhtimise ja tarkvaraarenduse meeskonda. Otsitakse tarkvaraarendustiimi juhte, tootejuhte, kasutajaliidese disainereid ning Java arendajaid. 

"Meie praeguse lipulaeva JRebeli kõrval oleme teinud viimase aasta jooksul tohutult tööd süsteemihalduritele mõeldud LiveRebeli kallal," ütles Jevgeni Kabanov. "Eelmisel kuul avalikustasime selle kolmanda põlvkonna versiooni, mille jaoks 2014 on kujunemas läbimurdeaastaks. Rauda tasub taguda kuni see kuum on. Kahe võimsa toote arendus ja müük nõuavad aga rohkelt andekaid inimesi. Seda nüüd uue rahaga finantseerimegi.

ZeroTurnaround on finantseerinud toodete arendust ning meeskonna laiendamist peamiselt toodete müügitulust. Esimene ja seni viimane investeering tehti ettevõttesse 2010. aastal Eesti ingelinvestorite poolt, kogusummas 100 000 dollarit. 2011. aastal ostis Bain Capital Ventures välja ZeroTurnaroundi asutajate hulka kuulunud Webmedia (nüüdse Nortali), kuid ei teinud lisainvesteeringut ettevõttesse endasse.

Seniste omanike investeeringu kõrval kaasatud riskikapitalilaen WTI-lt on Eesti idufirmade seas veel haruldane nähtus.

"Venture debt on Eesti idufirmade rahastamises nii uus nähtus, et sellele pole veel õiget tõlgetki," ütles ZeroTurnaroundi tegevjuht Jevgeni Kabanov. "Selle kasvukapitali instrumendiga on WTI rahastanud ka Google'i, Facebooki ja teiste tehnoloogiafirmade kiiret laienemist. Erinevalt tavalisest laenust ei vaja riskikapitalilaen varalist tagatist ning on ka muude tingimuste osas paindlikum. Olen südamest rahul, et oleme kasvanud taolise rahastusvormi jaoks sobivaks firmaks."

ZeroTurnaround sai alguse 2007. aastal, kui toonases Webmedias töötanud Jevgeni Kabanov ja Toomas Römer lõid tehnoloogia, mis aitab Java arendajatel kiiremini programmeerida ning kirjutatud koodi kasutusse võtta. Ettevõtte lipulaev JRebel võimaldab koodimuutusi koheselt näha ning hoida ühel programmeerijal aastas kokku 4-6 nädalat tööaega. Kahe aasta eest alustati ka süsteemihalduritele mõeldud toote LiveRebel müüki. 110 töötajaga ettevõtte tuntumate klientide seas on eBay, Disney, HP, IBM, Lufthansa, Oracle ja USA Föderaalreserv.