Alates järgmise aasta 1. jaanuarist on kokku ca 500 miljoni krooni väärtuses kinnisvaraobjekte Eestis omava ettevõtte nimeks Balti Kinnisvaraportfell AS ning vastavalt lepingule pakub  EfTEN Capital edaspidi portfelli  varahaldusteenust, teatasid ettevõtted. EfTEN Capital saab ühtlasi õiguse nimetada kaks liiget portfelli juhtiva ettevõtte nõukogusse.


Kinnisvaraportfelli kuuluvad kokku 12 objekti, sealhulgas Bauhof  kauplusehoone Rakveres, Unipressi ja Reva Prindi poolt renditavad tööstuspinnad Tallinnas, büroo-kaubandus-teeninduspind Tartus,  samuti Tartus Raekoja platsil asuv hoone büroo- ja teeninduspindadega, büroohoone Tallinnas Liimi tänaval, kaubanduspind/laohoone Jõhvis, büroo ja kaubanduspind Võrus, ning äri ja tootmishoone Tänassilmas. Kõigil objektidel on pikaajalised ankurrentnikud.


Poolte kokkuleppel lepingu hinda ei avalikustata. East Capital Real Estate jätkab East Capital Baltic Property Fund AB juhtimist Baltikumis.


„East Capital´i jaoks on mõistlik keskenduda oma tegevus Baltikumi kinnisvaraturul East Capital Baltic Property fondi juhtimisele ja meil on hea meel, et leidsime EfTENi näol partneri, kes on huvitatud teise fondi juhtimisest," ütles East Capital Real Estate nõukogu esimees Gert Tiivas.


EfTEN Capital juhatuse esimehe Viljar Arakase sõnul on ettevõtte valitsemise alla kuuluvate varade väärtus tehingujärgselt ca 650 miljonit krooni. „Teame EfTENis hästi portfellis oleva vara kvaliteeti, seepärast on tehingu üle siiralt hea meel,“ ütles Arakas. „Kuigi maht on suur, näen, et meil on jõudu kasvamiseks ka uuel aastal ja olla keerulisel turul konsolideerijaks – investeerides mitte ainult üksikutesse objektidesse, vaid ka ostes terveid portfelle.“


Ärikinnisvara investeeringutele keskendunud EfTEN Capital on esimeste kuudega ostnud veel Tallinna Külmhoone laokompleksi Premia Tallinna Külmhoone AS-ilt, kes jääb hoone pikaajaliseks rentnikuks ning Võru K-Rauta ehitusmaterjalide poe hoone selle rajanud Semuehituse AS-ilt.


Varahaldusettevõte East Capital omandas juunis Arco Varalt ülejäänud 50% ühiselt asutatud ettevõttest AVEC Asset Management AS, mis haldas kinnisvaraportfelle Arco Balti Kinnisvaraporfell AS ja AVEC Baltic Property Fund. Seoses Arco Vara väljumisega ettevõtte omanikeringist ja juhtimisest, muutis East Capital ettevõtte  nime East Capital Real Estate ASiks ja fondi nime East Capital Baltic Property Fund-iks, Arco Balti Kinnisvaraportfell AS nimi muutub jaanuaris Balti Kinnisvaraportfell AS-iks.


EfTEN Capitalist


EfTEN Capitali asutajateks on Olari Taal, Arti Arakas, Peeter Mänd, Olav Miil, Jaan Pillesaar ja Hannes Tamjärv, kes on ka EfTEN Capitali nõukogu esimees. Asutajad on määranud ettevõtte esialgseks omakapitali investeeringute mahuks 300 miljonit krooni, mida investeeritakse hästi töötavasse ja lepingutega kaetud ärikinnisvarasse nagu bürood, laohooned, kaubanduspinnad ja hotellid. EfTEN Capitali juhatuse esimees on Viljar Arakas. www.eften.ee