"TI EfTEN fondide likvideerimine ei mõjuta EfTEN Capitali kinnisvara tegevust. Algusest peale on olnud mõlemad osakonnad erinevalt mehitatud. Seega ühe osakonna likvideerimine ei oma mõju teise osakonna tööle, kuna tegevusalad on sedavõrd erinevad. Täna valitseb EfTEN Capital 29 ärihoonet üle Eesti, kus on kokku 290 üürniku, üle 120 000 ruutmeetri üüritaval pinnal. Kogu valitseva kinnisvara varade väärtus oli aasta lõpu seisuga 115 miljonit eurot," sõnas Arakas.

Seda kuhu investorid paigutavad TI EfTEN fondide likvideerimisest vabanevaid vahendid on loomulikult iga investori individuaalne otsus, lisas Arakas ning mainis, et samas EfTEN Capital jätkab kinnisvarasektorisse investeerimist.

Äripäev kirjutas täna, et 90% TI EfTEN fondides olevast rahast on EfTENi enda aktsionäride ning töötajate raha. Arakas ise on fondi investeerinud miljon krooni.

"Oleme kriisi käigus soetanud mitmeid hea potentsiaaliga ärihooneid ja plaanime seda teha ka tulevikus. Kindlasti tuleb arvestada, et kinnisvara investeeringud on oluliselt ebalikviidsemad kui investeeringu aktsiaturgudele," sõnas Arakas.

"TI EfTEN fondide lõplik tootlus ei ole veel selgunud. Nimelt tänaseks on ligi 60 protsenti mõlema fondi varadest rahas ja deposiitides. Ülejäänud 40 protsenti on investeerid aktsiatesse või indeksaktsiatesse. Igapäevaselt vähendatakse investeerimispositsioone ehk raha osakaal suureneb ja aktsiate osakaal väheneb. Lõplik tootlus selgub siis kui fond on kõik investeeringud ära müünud ja likvideerimismenetlus lõppenud. Likvideerimismenetluse kasuks otsustasime põhjusel, et see on ainuke viis kuidas kõiki osaku omanikke võrdselt kohelda. Lisaks ei maksta likvideerimismenetluse korral fondivalitsejale väljumistasu," kinnitas Arakas.