Eften Capital AS tegevjuht Viljar Arakas ütles BNS-ile, et rajatavas kaubanduskeskuses hakkab ankurüürnikuna tegutsema Viljandi kesklinna suurim toidupood, kuid läbirääkimised hetkel veel erinevate kaubanduskettidega käivad.

Arakas lausus, et kevadel viis ettevõte koostöös Viljandi linnavalitsusega läbi arhitektuurikonkursi, kus osales neli nimekat Eesti arhitektuuribürood. "Enamuses arhitektidest koosneva žürii otsuse alusel tunnistati võitjaks AB Muru ja Pere töö," lisas ta. "Vastavat töö edasiarendatud versiooni oleme käinud esitlemas ka Viljandi linnavalitsuse istungil."

Ta märkis, et ehitusloani loodab ettevõte jõuda käesoleva aasta septembriks ning ka koheselt alustada lammutus- ja ehitustöödega. "Tänaste plaanide kohaselt võiks ostukeskus valmida 2012. aasta neljandas kvartalis ning keskuse rajamiseks tehtavad investeeringud jäävad umbes suurusjärku viis miljonit eurot," märkis Arakas. "Kaubanduskeskuse rajamise järgselt jääb meil kinnistul veel ruumi ärihoonete ja elamute arendamisks, kuid vastavate mahtude väljaarendamist alustame peale keskuse valmimist."

Eften ostis Tallinna tänav 41 asuva endise Viljandi vangla 26.552-ruutmeetrise kinnistu 422.462 euro eest mullu septembris.

Tulevase ostukeskuse naabrusesse jääb ka ligikaudu 6000-ruutmeetrise pinnaga Viljandi Centrumi ärikeskus, kus toidupoodi opereerib Rimi.