EfTEN Kinnisvarafondi käive oli 2011. aastal 2,5 miljonit eurot, kasvades aastaga 61%. Puhaskasum oli 3 miljonit eurot, kasvades aastaga 155%, teatas EfTEN.

Üldkoosolek kinnitas ka fondi varade seisu. Kinnisvarainvesteeringute ümberhindluse kasum moodustas 2011. aastal kokku 2,2 miljonit eurot.

Fondi portfellis on 2011 aasta lõpu seisuga kokku 11 objekti, mille kogupindala on üle 50 000 ruutmeetri ja mille väärtuseks on 46,9 miljonit eurot.

Kõik EfTEN Kinnisvarafondi üüritulu tootvad kinnisvarainvesteeringud on hinnatud diskonteeritud rahavoogude meetodil, kasutades 10,8%-list diskontomäära ning 8,3%-9,5%-list väljumistootlikkust. Arendusjärgus olevaid ärikinnisvaraobjekte on hinnatud konservatiivsemalt, ütles fondi haldava EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas.

Fondi portfellist ligi 50% moodustavad büroopinnad, ning ülejäänud jaguneb teenindus-, müügi- ja laopindade ning avaliku sektori kasutuses oleva kinnisvara vahel.

„Dividendide väljamaksmine on meie poolt selge signaal sellest, et portfelli väärtuse kasv ei ole ja ei jää virtuaalseks,“ ütles Arakas. „Samas jääb fondile piisavalt vara investeerimistegevusega jätkata.“

Käesoleval aastal kavatseb EfTEN lõpuni arendada Uku kaubanduskeskuse Viljandis ning teha ka uusi investeeringuid, lisas Arakas.