"Investorid tahavad rohkem kasumit, kui nad saavad Skandinaavias. Baltimaade turg on riskantsem ja on võimalik teenida rohkem kasumit," rääkis fondijuht Vykintas Misiunas. "Meie investorite eesmärk on osta veel üks või kaks hoonet," lisas ta, vahendab Äripäev.

"Vaatame praegu erinevaid büroohooneid ja kinnisvaraturge. Riias on palju keerulisem osta, sest seal ei ole nii selge äripiirkond nagu Eestis ja Leedus," kommenteeris Misiunas. Riias asub enamik ärihooneid linna eri otstes, mis tähendab, et väga paljud ei tea, kuhu see on rajatud, selgitas ta.

Misiunase sõnul eelistavad nad osta hooneid Tallinnas. "Oleme valmis vaatama hooneid, milles on vabu kohti, hea ehituskvaliteet ja loomulikult hea asukoht," märkis ta. Hoonete hinnad, rent ja kvaliteet on fondijuhi sõnul Leedus ja Eestis suhteliselt sarnased. Leedu ettevõtte teatel läheb tehinguks siis, kui omanik on nõus müüma vähemalt 50% hoonest.

Asukoht määrava tähtsusega, kvaliteedinõue enesestmõistetav. Uuteks investeeringuteks Eestis plaanib fond kaasata kapitali rahvusvahelistelt investoritelt, kes Misiunase sõnul on huvitatud ainult hea asukoha ja kvaliteediga ehitistest. "Hea asukoht tähendab tihtipeale seda, et ehitis asub pealinnas," täpsustas ta. Pealinnas asuvad ka pangad, IT-ettevõtted, rahvusvahelised asutused, kommunikatsiooniettevõtted, lisas Misiunas. "Ostame peamiselt kõrge kvaliteediga A-klassi hooneid - büroohooneid või jaekaubanduskeskusi," rääkis ta.