Soome reisifirma Tjäreborg ei müü 2013-2014 aastaks reise Egiptusesse. Nende reisiplaanis on Dominikaani Vabariik, Kanaari saared, Gambia, India, Kuuba, Mauritius, Mehhiko, Portugal, Tai ning Vietnam.

Teine suur pakkuja Finnmatkat vahendab aga järgmisi talviseid reise: Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Barbados, Tai, Jamaika, Dubai, Egiptus, Cabo Verde, Keenia, Mehhiko ja Malediivid. Samas teatab ettevõte, et Finnair on tühistanud 2013-14 aasta talvised reisid Egiptusesse. „Loodame, et olukord laheneb kiiresti ja saame taas pakkuda puhkusereise Egiptusesse," on kirjas Finnmatkate kodulehel. Ka Läti ning Leedu reisifirmad on Egiptuse-reise ära jätnud.

Britid jagavad Egiptuse kolme ohuklassi

Lisaks Eestile, teistele Balti riikidele ning Soomele on Egiptuse reisiohust teada andnud ka näiteks Venemaa, Prantsusmaa, Rootsi, Suurbritannia ning Šveits. Egiptus on aga vene turistide seas üha populaarsem ning isegi ohuteade ei vähendanud seal kodanike huvi selle sihtkoha vastu. Augusti lõpu seisuga oli seal reisi Egiptusesse broneerinud üle 50 000 inimese.

Briti välisministeerium on Egiptuse jaganud aga kolme ohuklassi. Üldse ei soovitata reisida Põhja-Siinai piirkonda, kus asub muuhulgas ka valitsuspalee. Kõige suurem ala on selline, kuhu soovitatakse minna vaid siis, kui selleks on tungiv vajadus. Kolmas tase on kõige leebem, aga ühtlasi ka see piirkond kõige väiksem. Reisijale antakse teada, et enne neisse paikadesse reisimist tuleks lihtsalt Egiptuse reisiinfot jälgida, oht on minimaalne. Siin tuuakse välja turismipiirkonnad ehk Punase Mere äärsed kuurortid. Sinna alla kuuluvad ka Sharm el Sheikh, Taba, Nuweiba ja Dahab. Ohutud on ka maanteed, mis jäävad kuurortite vahele ning teekond kuurortitest Taba ja Sharm el Sheikhi lennujaamadeni.

Eesti reisifirmade jaoks algab Egiptuse-hooaeg oktoobri teises pooles. Lähiajal on oodata firmade otsust, kas reisipakettide müümist Egiptusesse jätkatakse või mitte.